10 tips om deze lockdown goed door te komen!

Winkels en sportscholen sluiten. De feestdagen krijgen een andere vorm. Terwijl ons land zich klaarmaakt voor de winter, maken wij ons klaar voor deze nieuwe lockdown. En hé, dat is vervelend. Daar gaat dat uitgebreide dinertje met je vrienden, of je nieuwe voornemens in de sportschool. Misschien lijkt het nu lastig om je te amuseren of om in beweging te blijven. Maar: er is nog zo veel mogelijk! Want ook vanuit huis kun je in beweging blijven én plezier hebben. In deze blog geven wij 10 tips om deze lockdown door te komen. Ben je dus op zoek naar toffe ideeën of heb je een schop onder de kont nodig? 😉 Lees dan snel verder!

Hoe kom jij deze lockdown door?

Tip 1: wandel in de buitenlucht

Terwijl jij vanuit huis werkt en de relatie tussen je billen en stoel steeds meer diepgang en karakter krijgt, vliegt de tijd voorbij. Voor je het weet is je werkdag voorbij en het is weer zover: je bent niet buiten geweest. Lang zitten is niet alleen slecht voor je lichaam, maar óók voor je concentratie. Daarom onze tip: ga tussen de middag een rondje wandelen! Gun je lichaam wat frisse lucht en schud je spieren even lekker los. Onderschat niet hoe belangrijk beweging is tijdens een werkdag. Bovendien zal je merken dat wanneer je terug bent, je concentratie vele malen beter is. Win-win!

Tip 2: organiseer je eigen work-out

Ja: de sportschool is dicht. Maar je hebt geen luxe apparaten nodig om eens goed te zweten. Organiseer daarom je eigen work-out. Dit kan zowel binnen als in de tuin. Alleen of mét je partner. Online zijn er legio video’s en lijstjes te vinden met fantastische oefeningen die je vanuit huis kunt doen. Hieronder vind je een aantal ideeën:

  • Mini-biatlon: start met een klein rondje hardlopen en eindig met gerichte krachtoefeningen. Met een paar dumbbells kom je al heel ver. Zo pak je cardio en krachttraining in één keer.
  • Relax met yoga: met yoga train je niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Op een zonnige dag kun je dit prima op een matje in de tuin doen. Trek er een half uurtje voor uit en je voelt je als herboren!
  • Partnerwork-out: vind je alleen sporten maar saai? Daar kunnen wij ons wel in vinden. Sport daarom samen! Stel van tevoren een work-out samen en voer de oefeningen stapsgewijs uit. Samen motiveer je elkaar.

Tip 3: koppel het sporten aan klusjes

Twee vliegen in één klap slaan? Koppel je beweging dan aan klussen rondom het huis. De rommelige berging die al weken op het lijstje staat, lijkt zichzelf maar niet te kunnen opruimen. Maak er daarom een wedstrijdje van. Samen sporten, weet je nog? Kies als laatste sportoefening planken. Wie dit het langst volhoudt wint, en de verliezer moet zich natuurlijk wagen aan de gevreesde berging.

Tip 4: geniet én blijf mentaal fit

’s Avonds lekker je favoriete show bingewatchen op Netflix. Een ultiem geluksmomentje na een drukke dag. Probeer wel om variatie in je dagen te bewaren. Lees bijvoorbeeld het leuke boek dat je gekocht had voor de vakantie die niet doorging. Of waag je aan een kruiswoordpuzzel of een potje schaken. Daag je hersenen regelmatig uit en blijf mentaal fit. Een fitte geest is de eerste stap voor een gezond lichaam.

Tip 5: geef de tegels een goede schoonmaakbeurt

Het thuiswerken brengt ook voordelen met zich mee. Zo ben je geen tijd meer kwijt aan het reizen. Waardevolle tijd die je ook ergens anders aan kunt besteden. Bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de tuintegels. Zo maak je je terras ook alvast klaar voor het voorjaar. Niet je lievelingsklus, dat snappen wij. Daarom maken wij het je makkelijk. In ons assortiment hebben wij krachtige onderhoudsmiddelen, die niet alleen snel werken, maar ook beschermen. Je vindt ze hier! Veilig vanuit huis te bestellen 😉

Tip 6: pimp je tuin!

Thuiswerken met uitzicht op de jungle. Ai, er moet hier en daar wat gesnoeid worden. En eigenlijk ben je wel toe aan lekkere lounge set. Vooral nu. Dit is het ideale moment om je tuin te pimpen! Maai het gras, snoei die planten en maak het gezellig. Is je tuin toe aan een echte metamorfose? Start dan bij het maken van een ontwerp. Teken allen tuinelementen uit en surf erop los: het internet is een prachtige bron van inspiratie, vol ideeën voor bijvoorbeeld een thematuin. Trek er een weekend voor uit, en je zal versteld staan van wat een beetje aandacht kan doen!

Tip 7: licht in het donker

Waar je in de zomer tot een uurtje of negen buiten makkelijk nog in je boek kon lezen, kun je tegenwoordig om vijf uur al naar binnen. De dagen worden korter, en daarmee het licht in je tuin ook. Maar wie zegt dat jouw tuin ook niet in het donker mag schitteren? Tuinverlichting is niet alleen functioneel, maar kan een ongekende charme aan je tuin geven. Licht is iets wat vaak wordt vergeten, maar ontzettend veel karakter biedt. Wil jij ook genieten van de magie? Maak dan een lichtplan. Hoe je dit aanpakt, hebben wij hier uitgebreid voor je beschreven!

Tip 8: organiseer een veilige winterbarbecue

Nu dat de restaurants dicht zijn, komt het voor de feestdagen op je eigen kookkunsten aan. En zeg eerlijk: wie geniet er nou niet van een heerlijke winterbarbecue? Een ontspannen muziekje op de achtergrond, een warme kachel, het sappige vlees op de barbecue en je dierbaren bij elkaar. Nodig je nog drie extra mensen uit? Bewaar dan de afstand. Trek dat lang bewaarde flesje wijn open en kruip onder een dekentje, starend naar de felle sterren die de nacht tot leven brengen. Dat wordt gegarandeerd een topavond!

 

Tip 9: recycle je kerstboom na de feestdagen

De kerstman is geweest, 2021 is gearriveerd en de kerstdecoratie mag weer de kast in. En de kerstboom? Die kun je op straat zetten, zodat die wordt opgehaald. Maar je kunt hem ook hergebruiken! Heb je een kerstboom in pot gekocht? Dan kun je deze na de kerst herplanten. Liever geen kerstboom jaarrond in de tuin? Gebruik deze dan als voeding voor je overige planten door er compost van te maken. Wist je dat je de takken van een kerstboom óók kunt gebruiken om wortels van andere planten warm te houden? Leg deze op de grond rondom de plant et voilà: natuurlijke isolatie!

Tip 10: DYI vogelkastje maken

Dit is écht een activiteit voor het hele gezin. Bouw een vogelhuisje, dat de kinderen vervolgens kunnen beschilderen met hun lievelingskleuren. Laat zien hoe je de voer erin doet en plaats het huisje in je tuin of balkon. Prikkel de nieuwsgierigheid van je kids door uit te leggen waarom een vogelhuisje zo fijn is en wat voor vogels je in de tuin kunt verwachten. Samen al lerend bouwen. Een mooie manier voor echte quality time.

En dat was het! Een lijst vol tips om jouw tijd tijdens de lockdown goed te besteden. Ga je in je tuin aan de slag? Wij zijn reuzebenieuwd naar het resultaat. Deel het daarom met ons! Stuur een foto van je wintertuin naar info@terrasentrends.nl of tag ons op Instagram: @terrasentrends!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin