Categorieën

MBI tuintegels

De Steenmeesters, oftewel MBI, bestaat al sinds 1945. De specialist op het gebied van tuintegels begon haar beginjaren met vijf man personeel. In eerste instantie werd alleen betonpalen geproduceerd. Momenteel heeft het familiebedrijf vier productie- en verkooplocaties verdeeld over het land. Daarnaast hebben zij ook nog een vestiging in Duitsland (Wuppertal) en België (Kortrijk).

Ontwikkeling en vooruitgang zijn onlosmakelijk verbonden met bebouwing van de buiten-leefomgeving. Of het nu gaat om de kantoren waarin wij werken en de huizen waarin wij wonen, of de wegen waarlangs wij ons van A naar B verplaatsen. Inmiddels is iedereen zich bewust dat dit noodzakelijk goed ook een keerzijde heeft. Vanuit respect voor milieu, mens en onze aarde is het logisch dat alle verhardingsmaterialen met een minimale impact geproduceerd dienen te worden en waar mogelijk een bijdrage leveren aan biodiversiteit en welzijn. Voor MBI betekent dit investeren in energiezuinige productie, streven naar maximaal gebruik van alternatieve grondstoffen en op termijn hergebruik van door ons produceerde tegels en stenen. Verharding wordt multifunctioneel en adaptief aan natuur- en klimaatveranderingen. Daarbij is beton - welke op duurzame wijze wordt geproduceerd - de meest verantwoorde keuze!

Beschermingsfactor van MBI tuintegels

De tuintegels van MBI worden aangeduid met de beschermingsfactoren 15,25 of 30. Bij de beschermingsfactor 15 wordt er bescherming aangebracht van binnenuit. Het is geen beschermingslaag die wordt aangebracht op de tegel, maar het is onderdeel van de receptuur van de tuintegel. De MBI tuintegels met een beschermingsfactor 25 hebben een toplaag met een transparante dubbele beschermlaag aangebracht. Hierdoor worden de porien van de deklaag gesloten. De tuintegels met een beschermingsfactor 30 hebben, naast de dubbele beschermlaag, een laag die na 24 uur wordt aangebracht. Hierdoor is de tegel nog beter beschermd. Deze beschermingsfactoren zorgen ervoor dat er een mooie lichte glans over de tegel schijnt.

De verschillende MBI keramiektegels:

Bien Serie

Alcalagres serie

GeoCeramica
Het beste van twee werelden, dit is hoe De Steenmeesters, oftewel MBI, de GeoCeramica tegel omschrijft. De aanleg van een keramische tegel vraagt een andere benadering van aanleggen dan een betontegel. Hier is op ingespeeld door beide met elkaar te combineren. In dit artikel lees je wat GeoCeramica precies is, hoe het is opgebouwd en wat de voordelen zijn van deze tuintegel.

De combinatie van beton en keramiek:
Een keramische tegel op een betontegel. Het klinkt logisch, maar deze tegel is eigenlijk best uniek. Mede dankzij haar opbouw en de voordelen die deze tuintegel geniet. De keramische tegel is op een sterke Stabikorn®-drager verbonden dankzij de AquaFerm®. Hierdoor kan je optimaal genieten van de uitstraling van keramische tuintegels en profiteer je van de relatief betaalbare verwerkingskosten van een betontegel. Anders dan bij normale keramische terrastegel, is de speciale fundering die nodig is voor een stabiel terras eigenlijk al bevestigd aan de keramische tegels. Hierdoor is GeoCeramica® snel te leggen.

AquaFerm:
AquaFerm® is een bindende pasta dat zorgt dat de Stabikorn® onderlaag en de keramische tegel onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Tijdens het productieproces wordt het verse, licht-vochtige AquaFerm® op de Stabikorn® aangebracht. Door een reactie van het water met de AquaFerm® pasta ontstaat de meest krachtig denkbare verbinding tussen onderlaag en de keramische tegel. Hierdoor laat de laag niet los, ook niet bij neerslag. Sterker nog: hoe meer water, des te beter.

Waterdoorvoerende Stabikorn®-laag:
Het keramiek is dankzij AquaFerm® onlosmakelijk verbonden met de waterdoorvoerende Stabikorn®-laag met geïntegreerde afstandshouders. Hierdoor is plaatsing van deze sierbestrating makkelijk, snel en tegen relatief lage kosten in vergelijking tot normale keramische tegels. Bij het bepalen van de dikte van de StabiKorn® is gekeken naar het ideale gewicht om het dragende vermogen en de stabiliteit te garanderen. Daarbij is het materiaal vanzelfsprekend vorstbestendig.

Voordelen van GeoCeramica®
Tegelleverancier MBI noemt het niet voor niets het beste van twee werelden. Dit product combineert de voordelen van beton én keramiek. Deze tuintegel van MBI is vlek- en zuurbestendig en relatief onderhoudsarm. Dit betekent overigens niet dat er helemaal geen onderhoud nodig is. Elke tuin en elk terras heeft onderhoud nodig. Bovendien heeft de tegel een hoge stroefheid, zelfs bij neerslag en is bovendien ook nog eens duurzaam. De MBI GeoCeramica® is een tuintegel die blijvend mooi is.

MBI GeoCeramica®  staat voor de combinatie van een keramische tegel op een nieuw ontwikkelde Stabikorn®-drager. Keramiek vertegenwoordigt de maximale voordelen in gebruik, Stabikorn® is eenvoudig verwerkbaar en in elke tuin toepasbaar. De tegel is, dankzij de slijtvaste keramische toplaag, krasbestendig en heeft naast de bovenstaande voordelen dat die gegarandeerd kleurvast is.

Bijkomende voordelen van de GeoCeramica zijn:

·         Te leggen op een zandbed of gestabiliseerde ondergrond

·         Geschikt voor iedere bodemsoort

·         Perfecte voegen door afstandhouders

·         Te gebruiken met standaard MBI Onkruidvrij Voegzand of Aqua Color Joints

·         Zandbed als ondergrond

MBI tuintegels

De verschillende MBI tuintegels van Beton

Plaza
De MBI tuintegel Plaza is een relatief strakke, trendy tegel. Deze tuintegel heeft een kleine afstandhouder en hebben in principe een licht oneffen rand. Een moderne tegel met een natuurlijk uitstraling. Deze MBI tuintegel is te bestellen in verschillende formaten met een dikte van 6 cm. Hierdoor zijn een aantal formaten geschikt voor een oprit. De structuur van deze tuintegel is strak.

GeoArdesia
De structuur van de MBI tuintegel GeoArdesia is geprofileerd en heeft een leistenen uitstraling. De natuurlijk toplaag is voorzien van een uniek, lichtgolvend en variërend profiel. Dit zorgt ervoor dat de het terras een mooi en stijlvol schaduweffect krijgt. Door de speciale behandeling die deze tuintegel na het productieproces krijgt, lijken ze enorm op leistenentegels. De GeoArdesia van MBI is kleurecht, maat- en slijtvast. Het footcomfort zorgt ervoor dat je in de zomer er heerlijk met blote voeten op kunt lopen. Deze MBI tuintegel is leverbaar in verschillende formaten en met als diktes 4 cm of 6 cm.

GeoArdesia MBI tuintegels

GeoStretto Plus
De kleurrijke samenstelling van schitterende MBI tuintegels worden aangeduid met de GeoStretto productlijn. Deze tegel is onder te verdelen in de GeoStretto Plus en de Geostretto Plus Tops. Het verschil tussen deze twee is de dikte. De MBI Geostretto Plus heeft een dikte van 6 cm, de GeoStretto Plus Tops hebben een dikte van 4 cm. Beide tegelsoorten hebben een beschermingsfactor 30. Hierdoor is de tuintegel kleurecht en is relatief makkelijk in onderhoud. Deze tuintegels van MBI kunnen iedere tuinuitdaging aan!

GeoAntica
Een regenboog aan kleuren en een breed scala aan formaten, zo omschrijven wij de GeoAntica tuintegel het liefst. Deze MBI tuintegel is maar liefst leverbaar in zeven formaten en 10 kleuren. De tegel die je kiest, bepaalt in grote mate de sfeer in de tuin. De kleinere formaten zijn zwaar belastbaar en dus geschikt voor een oprit. Verder zijn deze tuintegels kleurecht, onderhoudsvriendelijk en bezitten allemaal footcomfort. Optimaal genieten van een schitterende tegel.

GeoAnticato
Prachtige tegels in drie basiskleuren: Milano, Roma en Cannobio. Deze tegels hebben ieder een grijs genuanceerde en zwart/antraciet uitstraling. De tegel speelt in op een trend waarbij we steeds grotere tegels zien in kleinere tuinen, gezien de tegel leverbaar is in het formaat 100 x 100 x 6 cm. Hierdoor wordt de tuin overzichtelijker en krijgt meer diepgang. Deze tuintegel van MBI heeft een vlakke structuur.

GeoVegetale
Vrij uniek in zijn soort zijn de GeoVegetale. Door deze tuintegel zijn bestrating en groen helemaal in balans. Dit komt door de unieke uitsparingen in de tegel. De ronde gaten in de tegel zorgen ervoor dat je prijs of plantjes tussen de tegels door kunt plaatsen. Daarnaast zorgen de uitsparingen ervoor dat het water effectief wordt afgevoerd. Net als de GeoAnticato zijn deze tegels leverbaar in Cannobio, Milano en Roma uitvoering. Allen zijn 60 x 60 cm tuintegels.

GeoVegetale MBI Tuintegels

GeoHexagon
Een dynamische tuintegel met vormen en patronen, De GeoHexagon Tops van MBI sieren je tuin helemaal op. De vorm in de tegel zorgt voor een extra beleving en onderstreept de verschillende modetrends. De vraag naar dynamiek met vormen, strepen en lijnen zien we meer en meer. De GeoHexagon  Tops zijn daarnaast kleurecht, onderhoudsvriendelijk en hebben een beschermingsfactor van 25+.

GeoColor 3.0 (Tops)
Net als de GeoStretto Plus, bestaat de GeoColor 3.0 ook uit een 3.0 en een 3.0 Tops variant. Een bonte verzameling aan kleuren. Hierdoor is deze tuintegel breed inzetbaar voor veel tuinen en projecten. MBI noemt deze tegel ook wel ‘de alleskunner’. De robuuste kleur voelt zacht aan, zodat het optimaal genieten is in de zomer. Uiteraard behoudt de tuintegel in de herfst en winter haar kleur.

GeoTravertino
Deze typische travertin textuur tegel dankt zijn naam aan de typische porien. De tegel krijgt hierdoor een extra dimensie, waardoor het een echt kunststukje van MBI is. De tuintegel heeft een sterke beschermingsfactor van 30. Helaas zijn deze stenen

GeoPiazza
De naam verklapt het al een beetje, deze tegel is een typisch Italiaanse tuintegel. Een fijne houtnerfstructuur brengt een tuin of terras helemaal tot leven. Deze 60 x 60 cm tegel is verkrijgbaar in vijf kleuren. Dankzij de structuur komt deze tegel ook schitterend tot zijn recht als wildverband.

GeoArdesia Alivo
Het richtingloze verband van GeoArdesia Alivo geeft geen beperking op het ontwerp. Een uniek aanblik door de vorm en inkepingen van de tegels. Deze tuintegel van MBI is te leveren in vijf kleuren; Milano, Cannobio, Roma, Riviera en Lazise. Bovendien is deze tegel prima te combineren met bijvoorbeeld halfverharding. 

GeoArdesia MBI tuintegel

 

Catalogus

Bekijk de catalogus door op de afbeelding te klikken.