Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Tuinhout en Composiet

Vind jouw verkooppunt

Topkwaliteit met de uitstraling van hout

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor je houten schutting of op zoek naar een terras met houtlook? Dan ben je bij Terras en Trends aan het goede adres. In ons assortiment vind je houtcomposiet, dat steeds vaker de traditionele houtsoort vervangt. De voordelen van composiet zijn namelijk talrijk. Composiet biedt de uitstraling van hout, maar is kwalitatief veel beter. Het materiaal is bovendien duurzaam en biedt vele designmogelijkheden. Ook vergt het nagenoeg geen onderhoud.

We hebben een breed aanbod in ons assortiment aan composiet vlonders en composiet schuttingen met prachtige warme kleuren, voorzien van houtnerf of met bamboelook

Composiet voelt en oogt als hout

Composiet heeft op kwaliteitsniveau een flinke inhaalslag gemaakt en inmiddels is composiet een absolute trend voor de vloer van je tuin of voor de omheining. De garantie op composiet is lang, wat aangeeft dat de leveranciers overtuigd zijn van hun product. De composietplanken zijn de afgelopen jaren dan ook steeds mooier geworden en hebben een steeds natuurlijkere uitstraling gekregen. Het wordt wel eens vergeleken met kunststof, maar in werkelijkheid is het een heel sterk materiaal waarbij houtvezel en kunststofvezel zijn gecombineerd. Daardoor ziet het er ook veel natuurlijker uit dan kunststof.
Je kunt zelfs kiezen voor een speciale houtnerf, waardoor de uitstraling van hout bij composiet nog eens extra wordt benadrukt. Houtcomposiet voelt en oogt als echt hout! Bovendien is composiet verkrijgbaar in veel trendy kleuren, lengtes en uitvoeringen. De meest natuurgetrouwe composiet is van het merk Millboard [interne link]. Ook dit bieden we aan in ons assortiment.

De voordelen van composiet

Gemak dient de mens en ook daarin bewijst composiet z’n kracht. Het materiaal is water- en vochtbestendig en daarmee weerbestendig. Mos en schimmels, maar ook bacteriën maken geen schijn van kans. Geen last meer dus van wormen, termieten, wespen en ander naar ongedierte.

Nagenoeg onderhoudsvrij dus! Oliën, verven, impregneren of beitsen is niet nodig. Af en toe schoonmaken met groene zeep en een harde borstel is voldoende. Een hogedrukreiniger kan ook, maar dan wel zonder roterende kop en tot 80 BAR. Anders spuit je namelijk de houtstofdeeltjes uit de terrasplanken.

Kies je voor composiet, dan kies je voor duurzaam

Ga je voor composiet in je tuin? Dan ga je voor duurzaam. Er worden geen bomen voor gekapt en het gaat lang mee, omdat het niet rot. Het houtstof dat verwerkt is in het composiet komt vrij bij het schuren van parketvloeren. Dit wordt samen met gerecycled kunststof tot zeer sterk en duurzaam composiet verwerkt. Dit maakt het geheel tot een milieu­vriendelijk en duurzaam product. Eigenlijk heeft het alle ingrediënten voor een lang en mooi bestaan.

Composiet is kind­vriendelijk

Ook voor kinderen en huisdieren is composiet ideaal. In tegenstelling tot houten vlonderplanken splintert composiet namelijk niet is er geen slipgevaar. Dankzij het stroeve materiaal zijn composiet vlonderplanken anti-slip. Voor kinderen, maar ook voor senioren wel zo prettig. Bij het op maat zagen van de planken, is er evenmin gevaar voor splinters. Het composiet zaagt in wezen nog gemakkelijker dan hout. Na het leggen of plaatsen treedt er dankzij de UV-filters en de speciale kleurstoffen alleen het eerste jaar een lichte verkleuring af, maar is composiet de daarop volgende 20 tot 30 jaar kleurvast. Als je bedenkt dat hout binnen vijf tot tien jaar volledig grijs is, is composiet alleen daarom al het overwegen waard. Qua gewicht is het ook nog eens veel lichter dan hardhout

Echte blikvanger!

Composiet vlonderplanken kunnen goed tegen vocht en zijn daarom heel geschikt voor een vlonder aan het water. De bestendigheid tegen chloor en zoutwater maken het materiaal zeer geschikt voor een omheining of vloer bij het zwembad of de jacuzzi.

Maar ook een composiet vlonderterras in je tuin is een echte blikvanger. Juist vanwege de mooie houtlook!

Composiet planken en schuttingen worden altijd in de lengterichting geschuurd, omdat composiet na verwerking egaal en bijna glimmend van uiterlijk is en daarmee heel onnatuurlijk. Door het te schuren krijgt het een ruwe aanblik en benadert het de houtlook. Wel is elke plank identiek en is er geen verschil in structuur en patroon. Mocht er een kras zitten op het composiet, dan is dit dan ook heel gemakkelijk weer weg te schuren.

Een onderconstructie zorgt voor stevigheid bij vlonders. De aanwezigheid van bevestigings­materialen is vrijwel niet zichtbaar. Het lijkt daarom bijna naadloos. Montage van composiet is bovendien vrij eenvoudig en ook nog eens heel betaalbaar.

Composiet is massief of hol

Er zijn twee soorten composiet, namelijk massief en holkamer composiet. Het verschil zit in de binnenstructuur van de planken. Massief composiet is zeer stevig en geschikt voor intensief gebruik. Holkamer composiet is hol van binnen en minder zwaar. Deze planken zijn goedkoper en met name geschikt voor een dakterras of balkon.

Overigens worden de termen composiet vlonderplanken en composiet terrasplanken door elkaar gebruikt, maar daarmee wordt hetzelfde product bedoeld. Beide termen worden gebruikt, zodat klanten die specifiek op zoek zijn naar dit materiaal beter hun weg kunnen