Product Reviews

De mogelijkheden van Thermowood

Thermowood is een houtsoort dat gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen. Het is een milieuvriendelijk product dat als alternatief wordt gezien voor tropisch hardhout. Het hout wordt gemaakt van Europees naaldbomenhout zoals vuren en grenen.

Door het hout langdurig te verhitten in speciale ovens, verandert de structuur en duurzaamheid ervan. De celstructuur en het vochtpercentage verandert waardoor Thermowood dezelfde eigenschappen als hout krijgt. Belangrijk om te weten is dat bij het verhitten van het hout enkel en alleen hete stoom wordt gebruikt en geen andere middelen.

Toepassingen:

Het hout van Thermowood kan voor verschillende projecten worden toegepast. Thermowood kan functioneren als terras, erfafscheiding of als gevelbekleding.  

Terrasplanken:

Het hout is zonder twijfel geschikt als terrasplank. Wanneer je geen tropisch hardhout wilt gebruiken maar toch een terras van hout wilt, dan biedt Thermowood uitkomst. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar, die na verloop van tijd op natuurlijke wijze vergrijzen. Net als bij andere terrassen is een stabiele fundering wel belangrijk. Dit om er onder andere voor te zorgen dat de planken niet doorbuigen.

Gevelbekleding:

Thermowood is vanwege zijn duurzame eigenschappen erg geschikt als gevelbekleding. Het is goed bestand tegen vocht, vormvast en wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd, uiteraard eigenschappen die een voorwaarde zijn. De planken kunnen op verschillende manieren worden toegepast zoals plachetten met tand en groef, bevel slidings, latten met op en gesloten voeg, parallelgram en blokprofiel.

Erafscheiding

>Thermowood tuinschermen zijn net zo duurzaam als hardhouten schermen maar kosten slechts een fractie van de prijs. Ook de productie ervan verloopt een stuk milieuvriendelijker. Thermowood schermen hebben een lange levensduur en vereisen geen onderhoud. Hier lees je alles over de productie, de voordelen, de prijs en het onderhoud.

Thermowood tuinschermen bestaan uit losse rabatplanken (met tand en groef) die tussen sleufpalen van beton of hout worden geplaatst. Je kunt kiezen voor planken van 18mm of 28mm. De dikkere planken zijn wel beperkter in lengte. Voor een tuinscherm van 1.8 meter hoog heb je ongeveer 14 planken nodig. Je kan ook smalle lamellen verkrijgen. Deze zijn wel duurder dan hardhout.

De voordelen van Thermowood:

Voordelen:

·         Lange levensduur (vergelijkbaar met duurzaamheidsklasse I en II)

·         Uitstraling van tropisch hardhout

·         Vormvast (weinig krimp en uitzetting)

·         Geringe ecologische voetafdruk


Momenteel is Willemstein Hoveniers bezig met een project waarbij zij gebruik maken van het materiaal van Thermowood. 

*overige foto's afkomstig van Thermowood.be 


Vond je het een leuk artikel? Deel het met anderen!

Reacties


Terug