Dé tuintrends van 2021 volgens tuinexpert Huib Schuttel

Met de voortdurende coronacrisis brengen wij meer tijd thuis door Het jaar 2020 = zit er bijna op. Is jouw tuin ready for the future? Wij delen graag de leukste tuintrends van 2021 met je!

Ook de keramische tegel blijft erg trendy.

Wat kun je in 2021 verwachten?

Een stijlvolle tuin is iets wat velen van ons bezighoudt. Zo ook Huib Schuttel, hovenier en tuinontwerper. Ook bekend van het tv-programma ‘Eigen huis en tuin’. Welke trends gaan zich in 2021 dan verder ontwikkelen? Huib vertelt:

“Kleur mag zeker weer in de tegels en beplanting. Ook de organische vorm komt terug en een tuin gaat weer een tuin zijn meer groen en mooie terrassen. Kunstgras zal worden ingeruild voor echt gras. Wij gaan met z’n allen weer houden van tuinieren. Ook iets om op te letten is verticaal tuinieren. Samen met wandbekleding wordt dit echt hot. Smalle latjes als schuttingen worden een ware hit.”

Ook de keramische tegel van 2020 blijft erg trendy. Houd deze in 2021 dus zeker in gedachten!

Buiten wordt duurzaam

Ook in 2021 zet de milieubewuste trend zich voort. Duurzaam hout, kastanje en Douglas hout gaan de grootste trendzetters worden en de markt domineren. Huib geeft aan: ”Ook de overkappingen worden luxer. Een lichtkoepel zal niet weg te denken zijn. Daarnaast gaan veel mensen voor een groendak.”

De duurzaamheid zet zich voort in het hergebruik van tegels. Naast de geleefde uitstraling die hierbij komt kijken, zijn hergebruikte tegels voordeliger maar net zo sterk. Ook gebakken stenen maken hun rentree: “Gebakken stenen, zowel oud als nieuw, gaan wij zeker zien in 2021. Ook kleine steentjes mogen weer.”

Meer tijd en meer plezier

Het kwik heeft de afgelopen jaren meermaals recordtemperaturen aangetikt. Door het steeds warmer wordend klimaat, zijn wij veel in de tuin te vinden. In 2021 worden loungesets groter. Ruime zitgedeeltes worden een hit. “Wij zijn vaker thuis. Hierdoor gaan wij het gras in 2021 zelf maaien. Wat je zeker ook zal zien, is dat wij de tuin niet meer geheel dicht bestraten. Dat is straks echt verleden tijd”, vertelt Huib. De tuinbeleving wordt alleen maar groter. Watertafels en -ornamenten blijven ook in 2021 een grote hit.

Nederland krijgt oog voor en suit

“De tuin en suit wordt een ware hit. Hier gaat Nederland oog voor krijgen”, geeft Huib aan. Een en suit tuin wordt opgedeeld in verschillende ruimtes, vaak met behulp van (schuifbare) kasten. Ook gaan wij in Nederland steeds meer werken met buitenbehang.

Ben je benieuwd naar de meest trendy bloempotten? Huib geeft het antwoord: “Kleine bloempotten maken plaats voor grote, XXL potten. Een aantal kleintjes kunnen er wel bij.” Wat wij in 2021 meer gaan zien zijn ook tegels met tussenruimte. Sterretjes mos of gewoon gras tussen de tegels wordt een klapper.

Sfeervolle verlichting blijft terugkomen

In 2021 willen wij allemaal nog verlichting in de tuin. “Wel led verlichting”, vertelt Huib. Laat je creativiteit dus zeker stromen!

Alvast inspiratie opdoen?

Hulp nodig bij jouw droomtuin in 2021? Maak kennis met onze Terras & Trends dealer & verwerkers!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin