De voordelen van staptegels

Paden: wel zo handig om van A naar B te komen. Hetzelfde geldt voor jouw tuin. Grote kans dat jouw tuin is opgedeeld in verschillende ruimtes. Een speelhoek, eethoek met barbecue, of misschien een veranda. Om deze ruimtes met elkaar te verbinden, heb je een pad nodig. Als je houdt van een beetje groen in de tuin, wil je niet alles betegelen. De combinatie van gras, bloemen en tegels is immers mooi uitgebalanceerd. Een hele mooie optie is dan om staptegels te gebruiken. Met deze veelzijdige tegels leg je moeiteloos prachtige paden aan én behoud je de balans.

Het gebruiken van staptegels heeft meerdere voordelen

Wat zijn staptegels?

Het woord zegt het al: staptegels zijn losse tegels waarmee je een looppad creëert. Hiermee elimineer je grote bestrate oppervlaktes en zorg je voor een goede balans. Staptegels zijn niet alleen erg praktisch, maar ook sierlijk. Steeds vaker worden ze gebruikt om een bepaalde sfeer vorm te geven. Naast hun functionele en fraaie karakter, hebben staptegels veel voordelen. Voordelen waarmee jouw gezellige tuinavondjes nóg relaxter worden!

Perfect tegen wateroverlast

Het is een veelvoorkomend probleem: water dat blijft liggen. Met de hevige regenbuien in ons land komt het regelmatig voor dat het terras onder water staat of dat water niet weg kan onder de tegels door. Sterker nog, dit legt druk op de riolering. Staptegels zijn een hele mooie oplossing om water makkelijker naar de ondergrond te leiden en het riool te ontlasten. Met staptegels heb je namelijk nog steeds veel tussenruimte. Hiermee voorkom je ook vervelende plassen water na een hevige regenbui.

Overal makkelijk te plaatsen

Staptegels zijn ontzettend makkelijk om aan te leggen. Want je kunt ze overal op leggen. Heb je een mooie overloop van grind, maar vind je dit niet heel comfortabel lopen? Maak dan ruimte voor een aantal staptegels overheen. Kies voor een opvallende kleur, bijvoorbeeld Cortenstaal stapstenen, en laat het pad uitspringen.

Niemand wordt blij van vieze voeten. Stel je voor: het heeft net geregend en je loopt snel over het gras om bij de container te komen. En ja hoor: het is al zo ver. Elke keer je voeten of slippers schoonmaken is ook niet bepaald jouw favoriete klus. Daarom zijn staptegels een uitkomst. 

Eindeloos variëren

Staptegels zijn verbazingwekkend veelzijdig. Naast het feit dat je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen, zoals hout, natuursteen of beton, kun je ook eindeloos variëren met de vorm. Plaats ze bijvoorbeeld verspreid, zodat je bijna een sprongetje moet maken. Dat geeft een speels effect. Houd je meer van een strak design? Plaats ze dan twee om twee naast elkaar, met voldoende stapruimte ertussen.

Waar kies jij voor?

Ben je ook fan van de veelzijdige staptegels? Bezoek dan een Terras & Trends dealer bij jou in de buurt en creëer jouw ultieme sfeer!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin