ga je voor grind op split?

Om jouw persoonlijke smaak door te vertalen in de tuin, is het belangrijk om te kijken naar elementen die jou aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan opvallende bestrating, een kleurrijke bloemenhoek of een knusse veranda. Wil je door middel van een sierlijk pad diverse ruimtes in je tuin met elkaar verbinden? Duik dan in de wereld van sierstenen! Naast grote sierstenen zijn er ook kleinere maten om een pad te creëren. De meest voorkomende zijn grind en split. Beide hebben een eigenaardige uitstraling en voordelen waar je misschien niet meteen aan denkt. Waar kies jij voor?

Natuurlijk & speels tegelijkertijd

Is er een verschil?

Er is zeker een wezenlijk verschil tussen grind en split. Het gaat in dit geval met name om de vorm van de steen en de herkomst. “Wat maakt de vorm uit?” denk je misschien. Wij kunnen je vertellen dat je, door het kiezen van de passende vorm, voor meer stabiliteit kunt zorgen en zelfs voor minder onderhoud! Ben je benieuwd naar de verschillen? Wij lichten ze hieronder toe:

Wat is grind?

Siergrind bestaat uit mooie, ronde stenen. Soms zó perfect rond, dat ze bijna kunstmatig lijken. Grind komt uit rivieren en meren, en heeft zijn ronde vorm te danken aan de natuur. Door het stromende water van de rivier, worden de stenen geslepen. Tegenwoordig kan dit proces ook in een trommel worden nagebootst.

Hierom kies je voor grind

Grind is te verkrijgen in vele kleurenvariaties. Kies er bijvoorbeeld voor om twee kleuren te combineren en je creëert een bijzondere samenstelling. Door zijn ronde vorm is grind veiliger om blootsvoets op te lopen. Ideaal als je kleine kinderen hebt. Ook is grind veel minder gevoelig voor groene aanslag en laat het gemakkelijk water door. Wanneer je loopt op grind, zal dit over het algemeen iets gehoriger zijn dan lopen op split.

Wat is split?

Split heeft zijn naam te danken aan zijn herkomst. Split bestaat uit gebroken, ofwel gespleten stenen. Deze steen is daarom hoekiger en puntiger dan grind. Split wordt gehaald uit zogeheten steengroeves. Ook in dit geval zorgt de natuur voor de prachtige vormen van deze steen.

En hierom kies je voor split

Door de kenmerkende hoekige vormen, is split erg stabiel wanneer het gelegd is. Daarom is split uitermate geschikt voor looppaden maar ook zeker voor opritten. Een absolute eyecatcher in vergelijking met de standaard tegels. Ook deze siersteen is in verschillende kleuren te verkrijgen en hiermee veelzijdig in te zetten.

Ook weg van deze kleine maar bijzondere stenen?

Ben je na het lezen van deze blog helemaal enthousiast geworden over de mogelijkheden van sierstenen? Bekijk dan ons assortiment en laat je verrassen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

gerelateerde producten