Grind in je tuin of oprit? gebruik grindplaten

De mooie uitstraling van grind maakt dit tot een veel gekozen steen voor in de tuin. Je kunt er allerlei kanten mee op. En het is ook nog eens stevig genoeg voor zwaardere belasting. Ben jij van plan om grind in de tuin aan te leggen? Dan hebben wij een handige tip: zorg voor grindstabilisatie met grindplaten!

Waarom? Dat leggen wij je uit.

Soepel met rolstoel of kinderwagen het grind op

Grindverhardingen worden toegepast om ervoor te zorgen dat een pad van grind steviger blijft liggen. Dit is een vorm van halfverharding. Deze vorm van stabilisatie heeft echter nadelen. Gaat het om een grindpad waar je regelmatig op loopt? Dan ga je na verloop van tijd merken dat het grind gaat verschuiven. Het lopen wordt minder comfortabel. Bovendien heeft verharding een verminderde waterdoorlaatbaarheid als gevolg. Dit zorgt voor plassen water na regenval. En dit had je nou nét niet voor ogen met jouw mooie grindpad.

Grindplaten zijn een echte uitkomst om jouw grindpad moeiteloos strak te houden. Dit zijn grote platen, vaak rond of met een honinggraadstructuur. Met grindplaten ben je niet alleen verzekerd van een stabiele grond; plassen water zijn ook verleden tijd. Grindplaten zijn namelijk waterdoorlaatbaar. En het aanleggen is beginners-proof. Het proces gaat als volgt:

Grindplaten plaats je meteen op de ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld zand zijn. De platen worden vervolgens toegedekt met een toplaag grind. Door de verbindende structuur van de grindplaten en hun vorm, blijft het grind precies goed liggen. Maximaal comfort en maximale veiligheid dus.

Grindplaten van ECCOgravel

Ben je van plan om een oprit van grind aan te leggen? Dan zijn de grindplaten van ECCOgravel een uitstekende keus. Deze kwalitatieve platen zijn gemaakt van HDPE (high density polyetheen). Deze kunststof is van nature flexibel én goed bestendig tegen koudere temperaturen. Waarom deze platen uitermate geschikt zijn voor zwaar belaste plaatsen? Door hun ongekende kracht. ECCOgravel-platen hebben een drukweerstand van wel 400 ton/m3!

De ECCOgravel-platen zijn verkrijgbaar in het wit, zwart en grijs. Afhankelijk van de kleur van de steen, kies je dus de plaat in een bijpassende kleur. Deze platen hebben een standaard afmeting van120x160x3 cm.

Grindplaten van Premium Gravel

Ook de platen van Premium Gravel mogen in ons lijstje niet ontbreken. Net zoals ECCO-gravel, zijn deze grindplaten gemaakt van HDPE en hiermee veelzijdig inzetbaar. Met Premium Gravel zorg je zonder enige problemen voor een harmonieuze én stabiele ondergrond voor zowel opritten als terrassen. Bijkomend voordeel: Premium Gravel platen zijn voorzien van stevig geo-textiel. Dit textiel zorgt voor weerstand tegen onkruid, waardoor het zich niet vast kan zetten in de ondergrond.

De platen van Premium Gravel komen in het wit en in het zwart. En niet geheel onbelangrijk: de standaard afmeting van 120×160 cm, komt in verschillende diktes: 2,2, 3 en 4 cm!

Weten wat bij jou past?

Onze experts adviseren je graag! Bezoek een dealer bij jou in de buurt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin