Mooi én stevig: dit zijn de meest gekozen keramische tegels

Bestrating moet niet alleen mooi zijn, maar ook stevig en functioneel. Deze eigenschappen komen allemaal samen in de keramische tegel. Keramische tegels worden gebakken. En dit proces zorgt voor ongekende voordelen. Zo kennen deze tegels geen ouderdom; ze zijn ontzettend stevig en kleurvast. Bovendien zijn keramische tegels erg onderhoudsarm en duurzaam: hun oneindige leven belooft heel wat plezier!

Keramische tegels komen voor in diverse uitvoeringen. Tegenwoordig kennen we keramische tegels met een dikte van 2, 3, 3,2 en 4 cm. Zijn er verschillen? Zeker weten. In deze blog duiken wij in de wereld van keramiek en delen wij alle ins en outs van deze diverse uitvoeringen.

GeoCeramica® Copper Steel

Evilio schermen zijn een opvallende verschijning!

2 cm keramiek

De 2 cm tegels waren de allereerste keramische tegels die geschikt waren voor gebruik in de buitenlucht. Elegant, tijdloos en eindelijk gereed voor de tuin. Tot op de dag van vandaag worden de 2 cm keramische tegels nog steeds veelvuldig gebruikt. Door hun geringe dikte, nemen deze tegels in de hoogte weinig ruimte in beslag. Ideaal wanneer je ondergrond al hoog ligt en je niet in de knoop wilt komen met de deurposten. Niet alleen een mooie optie voor je terras, maar ook een balkon. Deze tegel is lichter in vergelijking met de dikkere varianten, en hiermee makkelijk in gebruik. Prijstechnisch is deze tegel erg aantrekkelijk. Vergis je echter niet: een goede verwerking op een stevige ondergrond is erg belangrijk.

Om de tegel op zijn best te houden en goed te ondersteunen, is een goede ondergrond essentieel. Hoe bereik je de ideale samenstelling? Dat kan op verschillende manieren: op een gestabiliseerde ondergrond of met tegeldragers. De laatste methode wordt veel toegepast op dakterrassen. 

3 cm keramiek

De mooiste terrassen creëer je met keramische tegels. Niet gek dus dat er inmiddels meerdere uitvoeringen hiervan zijn. De volgende tegel op ons lijstje is de 3 cm keramische tegel. Misschien klikt die ene extra centimeter niet als een ingrijpende verandering. Maar niks is minder waar.

3 cm keramiek is natuurlijk dikker dan de 2 cm variant en oogt massiever. Waar de tegels van 2 cm op een gestabiliseerde ondergrond of bijvoorbeeld tegeldragers moeten worden geplaatst, kan 3 cm keramiek op een zandbed worden gelegd. Ons advies is wel om een gestabiliseerd zandbedje te gebruiken. Zo zijn een goede ligging en verwerking gegarandeerd. 

3,2 cm keramiek

De 3,2 cm tegels zijn werkelijk uniek: deze komen uit onze vtwonen tuincollectie. Zie je die chique tuin van de tv al voor je? Hij is nu binnen handbereik! Het zijn sierlijke tegels, met een standaard maat van 70×70 cm. Geweldig om je tuin mee op te leuken en tegelijkertijd te genieten van alle voordelen van keramiek.

De vtwonen tegels komen in een grote variatie aan kleuren. Wat jouw smaak ook is: jouw lievelingskleur zit er ongetwijfeld bij. Op zoek naar catchy details? Dan hebben wij goed nieuws! Onze vtwonen collectie is ook te verkrijgen in verschillende patronen: vlinders, bladeren en bloemen. Leuk om te combineren met een effen tegel of om het patroon in volle glorie te tentoonstellen.

4 cm keramiek – GeoCeramica®

Hoogwaardig keramiek onlosmakelijk verbonden met een waterdoorlatende onderlaag: dát is GeoCeramica. Het beste van twee werelden. Deze unieke tegel heeft een dikte van 4 cm, gesplitst in twee delen. Een bovenste laag van 1 cm hoogwaardig keramiek en een 3 cm dikke Stabikorn®-onderlaag. Deze bijzondere combinatie zorgt voor een fusie van de voordelen van keramiek en beton, samengesteld in één tegel.

De Stabikorn®-onderlaag van de GeoCeramica tegel laat niet alleen water door, maar zorgt ook voor stabiliteit. Deze tegel kun je dan ook gewoon op ophoogzand leggen, zonder gevaar voor verschuiving of beschadiging. GeoCeramica laat zich hiermee erg eenvoudig leggen, zonder extra fundering. Deze is immers in de tegel zelf verwerkt. Met deze buitengewone combinatie haal je een eersteklas tegel in huis. Jarenlang plezier gegarandeerd!

GeoCeramica is te verkrijgen in diverse kleuren. Wij zijn zó enthousiast over deze tegel, dat wij een speciale Terras & Trends collectie ervan in ons assortiment hebben: Baltramica. Trendy, stijlvol en onverwoestbaar. Benieuwd? Neem hier een kijkje!

Waar kies jij voor?

Ben jij ook gecharmeerd door de eigenaardige uitstraling van keramiek? Bezoek dan een dealer bij jou in de buurt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin