Op vakantie in eigen tuin

Een energieke wintersportvakantie of een ticket naar de tropen lijken momenteel misschien nog ver weg. Wij wanen ons nog steeds in een half gesloten Nederland, wachtend op de volgende stap. Maar wie zegt dat je in dit voorjaar geen vakantiegevoel kunt hebben? Loop door je huis, doe de achterdeur open en je bent er: je tuin! Natuurlijk is het anders dan je jaarlijkse skivakantie. Maar iedereen met een tuin kan zich ontzettend gelukkig prijzen. Want met een paar aanpassingen heb je in een mum van tijd een meer dan welkome toevluchtsoord gecreëerd.

Genieten van je eigen tuin

Hoe gá je op vakantie in je tuin?

Jouw staycation vullen met verschillende activiteiten lijkt misschien lastig, omdat een dagje uit voor nu een dagje in is. Maar niet getreurd! Je kunt diverse elementen van je tuin inzetten om wél de ultieme beleving te creëren. Van dagsafari, tot camping en yogaparadijs. Wij inspireren je graag. Lees onze ideeën en start met het plannen van jouw privé-uitje!

Gebruik je buitenkamer

Heb je een serre, buitenkamer óf overkapping met wanden? Leuk nieuws: dan kun je voor een complete themavakantie gaan! Word je ook zo vrolijk van de gezellige muziek en lekkere hapjes en drankjes van de après ski? Haal deze sfeer dan in jouw eigen buitenkamer. Kleed je zitgedeelte aan met warme vachten, zet kaarsjes op tafel en stof je skiuitrusting af. Plaats je ski’s of snowboard in de kamer; dit geeft een extra leuke twist. Heb je een kunstkerstboom op de zolder? Opzetten maar! Dit is tegelijk een mooie activiteit voor de kinderen. En vergeet niet: Spotify is je beste vriend 😉

Ga kamperen!

Niks is zo magisch voor kinderen als een buitentent. En als je kunt kamperen op de camping, kun je dit ook in je eigen tuin. Bouw daarom je eigen privécamping! Zet de tent op op een mooie plek in de tuin. Vergeet de tafel met campingstoeltjes niet. Maak het in de tent heerlijk knus en steek de vuurkorf aan. Kook met het hele gezin jullie favoriete vakantierecepten. Want als je aan vakantie denkt, denk je ook meteen aan lekker eten. Bestellen bij je lokale lievelingsrestaurant mag natuurlijk ook. Pak een boordspel erbij en sluit de avond af met een spannende ronde monopoly.

Organiseer een dagje uit

Voor een gezellig dagje uit hoef je niet perse het huis uit. Organiseer daarom jouw eigen dagje uit in je tuin! Houden jullie van spelletjes? Oud Hollandse spellen zijn ontzettend leuk voor het hele gezin. En: je hebt heel weinig nodig. Onze favoriete oud Hollandse spellen:

  • Spijkerpoepen
  • Zaklopen
  • Blik gooien (of wc-rol J)
  • Ezeltje prik
  • Eierlopen
  • Sjoelen

Dagsafari voor de kinderen

Maak van je tuin een interactieve leeromgeving en ga insecten en dieren spotten met de kinderen. Je zal je verbazen over de verschillende soorten insecten en dieren waarmee jij je tuin dagelijks deelt. Hebben de kinderen een bijzondere vogel gespot, maar weet je hier niet veel van af? Download dan de Dierenzoeker app! Dit is een app met informatie over de meest voorkomende dieren uit onze directe leefomgeving. De kids kunnen in deze app vragen beantwoorden en zo ontdekken om welk dier het gaat.

En plannen maar!

Er zijn genoeg manieren om met het gezin thuis te genieten. En je tuin is hier een groot onderdeel van. Creëer het vakantiegevoel samen en maak van je buitenplaats een fijn toevluchtsoord. Hulp nodig met de inrichting van dit paradijsje? Onze specialisten kijken graag met je mee!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin