Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

5 heerlijke barbecue recepten voor het zomerse weer!

Vind jouw verkooppunt
De zon schijnt, straten worden drukker en stranden exploderen. De laarzen mogen nu écht terug in de kast, en het zweet op ons voorhoofd zegt genoeg: de zomer is in ons land! Dat werd tijd. En hoe kom je deze warme dagen goed door? Door in de tuin te barbecueën natuurlijk ;) Niet alleen gezellig, maar ook erg lekker. Wil je dit weekend iedereen imponeren met een overheerlijke creatie, maar heb je geen inspiratie? Geen stress! Hieronder vind je vijf heerlijke recepten die gegarandeerd in de smaak vallen.

#1 dé klassieker: het broodje hamburger

Saai? Absoluut niet; met een broodje hamburger kun je eindeloos variëren. Je kunt sappige rundhamburgers bij de lokale slager of supermarkt halen. Maar je kunt deze ook heel eenvoudig zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is rundergehakt, een uitje en kruiden. Maal het uitje en doe dit door het gehakt. Kruid naar wens en verdeel het gehakt in balletjes. Maak van de balletjes hamburgers en leg deze rechtstreeks op de barbecue óf op een barbecuepannetje. Snij tomaten, uitjes, avocado, wat salade en zet verschillende sausjes neer. Vergeet de hamburgerbroodjes niet ;) Zo kan iedereen zijn eigen hamburger maken!

Tip: liever een hamburger zonder vlees? Dit broodje kun je ook bouwen met een vega-burger. Hier vind je een aantal te gekke recepten.

#2 de ‘beer can chicken’

Zijn jullie echte vleeseters? Dan is dit recept jullie op het lijf geschreven. Want wát is de ‘beer can chicken’? Nou, eigenlijk zoals de naam zegt een kip op een blikje bier. Je hebt voor dit recept een hele kip nodig van max. 1,5 kg. Dep de kip droog en wrijf het in met bbq-kruiden. Pak vervolgens een blikje bier. Drink hier een aantal slokjes uit, zodat het blikje net niet vol zit. Plaats het blikje direct boven de kolen, totdat dit goed heet is geworden. Begint het te walmen? Til het blikje met een tang (erg heet!) op en zet deze op het barbecuerooster; waar het vuur het laagst is. Plaats nu de kip over het blikje heen. De kip zal met 60-70 minuten helemaal gaar zijn, en een bijzonder lekkere smaak hebben!

#3 gegrilde zalmfilet

Maar met een twist. Natuurlijk kun je zalmfilet ook direct op de barbecuerooster plaatsen. Dan krijg je de welbekende grilstrepen. Maar grote kans dat het zalmfilet ook blijft plakken en uiteindelijk helemaal uit elkaar valt. Een aluminium bakje is een goed alternatief. Maar weet je wat pas écht smaak geeft? Een cederhouten plankje. Doordat je de zalm rechtstreeks op het hout bakt, krijgt deze heerlijke rookaroma’s. Kruid de zalm met jouw lievelingskruiden en leg deze op een cederhouten plankje op de barbecuegril. Succes gegarandeerd!

#4 Indiase kipspiesjes met extra pit

Kipspiesjes vallen bij iedereen in de smaak. En ze zijn ontzettend eenvoudig te bereiden. Wat je nodig hebt is 500 gr. kipfilet. Snij dit in blokjes, en leg de blokjes vervolgens in een kom. Voeg hier wat tikka masala pasta aan toe, 4 eetlepels Griekse yoghurt en wat knoflook. Kruid het geheel naar smaak met zout en peper. Laat de kip een half uurtje marineren. Hierna kun je de gemarineerde blokjes aan de satéprikkers rijgen. Voor wat extra pit snij je rode pepers in plakjes. Deze plakjes plaats je tussen de blokjes kip aan de satéprikker. Leg de prikkers op de barbecue en smullen maar!

#5 een gouwe ouwe: de spareribs

Het is veel leuker om je eigen marinade te maken in plaats van voorgemarineerde spareribs te kopen. Na lang zoeken en testen, hebben wij de perfecte combinatie van ingrediënten gevonden, die samen een harmonisch geheel vormen en zorgen voor de ultieme smaakexplosie. Haal dus ongekruide ribbetjes en maak deze heerlijke marinade zelf! Dit heb je nodig om ongeveer 1 kilo spareribs te marineren:

- 80 ml honing
- 50 ml sojasaus
- 40 ml oestersaus
- 20 ml tomatenpasta
- 4 teentjes knoflook
- snufje Cayenne peper
- snufje kaneel
- een klein stukje gember, geraspt
- 30 ml bruine suiker
- zout en peper naar smaak

Mix alle ingrediënten samen en giet de marinade over de spareribs heen. Doe deze op de barbecue en je likt je vingers erbij af!

Deel tuintips: