Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

De Ceramaxx-tegel: veelzijdig in veel opzichten

Vind jouw verkooppunt
Een tuin moet kloppen. Van plant tot tegel. En het liefst wil je ook dat deze er een beetje sfeervol uitziet. Hoewel een tuin zonder beplanting geen tuin is, is bestrating bepalend. Hierom is het belangrijk dat je vanaf het begin goed kijkt welke tegel in jouw tuin past. Onderhoud en kwaliteit zijn vaak voor een groot deel medebepalend. En deze onmisbare eigenschappen komen allemaal samen in keramiek. Keramische tegels worden niet voor niks aangeraden door experts. Ze zijn kleurvast, stevig en hebben veel voordelen ten opzichte van andere tegels. Vandaag lichten wij een bijzondere variant uit: de indrukwekkende Ceramaxx-tegel.

Een must voor iedere tuin

Tuinexpert Edwin van Ammers is vertegenwoordiger bij Michel Oprey en Bijsterveld. Hij is opgegroeid in de tuinbranche: “Ik vind het belangrijk dat bestrating functioneel is. Maar het moet ook passen in de omgeving. Het moet makkelijk in onderhoud zijn, zodat je hier niet urenlang mee bezig bent. Keramiek heeft bijzondere eigenschappen. Het is een natuurlijk materiaal dat ontzettend sterk is. Er is geen sprake van toevoegingen of verlijmingen. Hierdoor is keramiek vorstbestendig en heeft het een zeer hoge drukbelasting.”

Vaak nemen tuineigenaars de kleurstelling van het huis mee in het verhaal van de bestrating. En dan is het wel handig als een tegel in meerdere kleuren te verkrijgen is. “Keramische tegels komen in veel verschillende varianten. Van betonkleurige prints tot houtlook tegels. Er zijn ook diverse natuursteenimitaties die niet van echt te onderscheiden zijn.”

“Niks kan op tegen de kwaliteit van keramiek”

Ceramaxx: maximaal voordeel

Met de veelzijdige Ceramaxx-tegel haal je een natuurlijk product in huis. Deze tegels komen in een grote variatie aan kleuren en brengen een ongekende sfeer met zich mee. “Grote tegels vergroten de ruimte. Esthetisch gezien creëer je een groter oppervlak”, vertelt Edwin. Dit is dan ook één van de redenen waarom zo veel mensen fan zijn van de Ceramaxx-tegel. De meest verkochte afmeting is 60x60 cm, maar Ceramaxx is ook verkrijgbaar in 90x90 cm en 120x60 cm. Kolossaal, robuust en onverwoestbaar. “De maten zijn allemaal veelvouden van 30. Het mooie van Ceramaxx is dus dat je verschillende soorten afmetingen kunt combineren met elkaar. Hiermee kun je unieke effecten creëren in je tuin.”

3 cm keramiek

De Ceramaxx-tegel heeft een dikte van 3 cm. En dat is niet voor niks. Doordat de tegel net wat dikker is, is deze veel makkelijker te leggen. Edwin vertelt: “2 cm keramiek vraagt veel van de fundatie waar de tegels op komen te liggen. De Ceramaxx-tegel is 3 cm dik en kan hiermee in principe gewoon op een gestabiliseerd zandbedje worden gelegd. De verwerking is makkelijker.” Bij Michel Oprey en Bijsterveld is er nog een bijkomend voordeel: “Wij hebben standaard afstandhouders op de tegels. Deze zorgen ervoor dat verwerkers sneller kunnen werken én houden de afstand tussen de tegels altijd gelijk. Dat scheelt veel tijd, en voorkomt eventuele randbeschadigingen.”

Ceramaxx is niet alleen dikker, maar ook zwaarder. En dat is een groot pluspunt. Niet alleen voor het leggen, maar ook voor de maximale belasting. Maar daar stoppen de voordelen niet. “Ceramaxx is niet alleen stevig. Het is ook kleurvast – net zoals alle keramische tegels.”

Geschikt voor iedere tuin

Twijfel je of de Ceramaxx-tegel wel in jouw tuin past? Dan is het antwoord simpel: zeer waarschijnlijk ja! De keuze is namelijk reuze. “Ceramaxx-tegels zijn erg veelzijdig, en passen daarom in iedere stijl. Zo zijn er strakke kleuren die perfect in een moderne tuin passen, maar ook nostalgische designs voor de vintage tuin.” Doordat je de tegels ook met elkaar kunt combineren, heb je volledige ontwerpvrijheid. “Ga bijvoorbeeld voor een standaard effen tegel en combineer deze met de houtlook. Zo kun je bijvoorbeeld onderscheid maken tussen de verschillende ruimtes in je tuin en het hout van de meubels terug laten komen in de ondergrond.”

Hoe onderhoud ik de Ceramaxx-tegel?

Een tegel kan dan wel zo mooi zijn, maar als het veel onderhoud vergt, haken sommige tuineigenaars snel af. Je wil immers van je tuin kunnen genieten, en niet dagelijks met de hogedrukspuit in je hand lopen. Gelukkig is keramiek ontzettend onderhouds­vriendelijk. En hetzelfde geldt voor de Ceramaxx-tegel: “Met wat water en een stevige schrobber kom je al heel ver. Eigenlijk stelt het onderhoud niet zo veel voor. En dat komt door de bijzondere eigenschappen van keramiek. Vlekken zullen namelijk nooit in de tegel intrekken. In tegenstelling tot andere materialen, blijft vervuiling óp de tegel liggen.”

Houd je eens per jaar een grote tuinschoonmaak en wil je de Ceramaxx-tegel eens goed aanpakken? Kies dan voor een middel van Moeller Stone Care. Weten welk product bij jouw tegel past? Wij schreven er al eens een blog over!


Tips van Edwin

Ben je enthousiast over de Ceramaxx-tegel en zoek je naar geschikte bestrating voor je tuin, maar weet je niet waar je moet beginnen? Daar heeft Edwin wel wat tips voor:

“Vaak merk ik dat mensen door de bomen het bos niet meer zien door het enorme assortiment aan bestrating. Daarom is mijn belangrijkste tip: start met filteren. Begin bij de maat van de tegel. Wil je smalle, of grotere tegels in de tuin? Kijk vervolgens naar de kleur en het materiaal. Heb je een keus gemaakt? Neem dan een voorbeeldtegel mee om te zien hoe deze liggend in je tuin eruitziet. De kleurstelling van de tegel verschilt altijd wanneer deze plat op de grond ligt. In de showroom staat deze vaak rechtop in een rek. Neem de tegel daarom mee en bekijk de kleur bij daglicht én ’s avonds. En als laatst: laat je goed adviseren, ook over de eigenschappen van het materiaal!”

Deel tuintips: