Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

De leukste paasactiviteiten voor het hele gezin

Vind jouw verkooppunt
De bloemetjes bloeien, de bomen kleuren weer groen en de vogeltjes beginnen luider te fluiten. Ook de zon laat haar stralen steeds vaker zien. De lente is in ons land! En met het paasweekend in het verschiet, belooft het een mooi begin te worden van weer een prachtig seizoen. Het paasweekend is hét uitgewezen moment om spelletjes te spelen met het hele gezin. En – natuurlijk – om te genieten van een uitgebreide paasbrunch.Wil jij een onvergetelijk weekend organiseren voor je gezin? Wij hebben in deze blog de leukste ideeën gebundeld voor een vrolijk paasweekend.

Pak uit met een picknick als paasbrunch

Picknicken: leuk voor jong en oud! Grote kans dat je de afgelopen jaren de tafel binnen dekte voor de welbekende paasbrunch. Maak de brunch dit jaar daarom extra leuk door buiten te eten! Organiseer een picknick in je eigen tuin. Leg een kleedje op de grond, zet het eten op grote schalen en zorg voor kleinere bordjes. Heb je kleine kinderen? Dan zijn papieren borden een mooi alternatief. Natuurlijk kun je de picknick ook in je buitenkamer of onder de pergola organiseren.

Kook­inspiratie nodig? Je vindt hier heel wat recepten om eens flink uit te pakken!

Ga op GPS-eierjacht!

Paaseieren zoeken is een jarenoude traditie, favoriet bij de kinderen. Maar wij hebben een leuke twist: een GPS-eierjacht! Denk je nu: dat lijkt mij iets te veel werk? Goed nieuws! Er bestaat een speurtochtapp waarmee jij in een handomdraai je eigen speurtocht organiseert: Troovie. Met deze app kun je helemaal gratis een speurtocht tot 750 meter maken. Zo’n speurtocht duurt ongeveer 30 minuten. Perfect voor een eierjacht ;) Je kunt per speurtocht vier opdrachten aanmaken. Verstop bijvoorbeeld een paasei óf laat de kids een opdracht uitvoeren om paaseieren te verdienen. Tijdens de speurtocht speelt de app een vrolijk muziekje af, en krijgen de kinderen telkens te horen wat de volgende stap is. Succes gegarandeerd!

Race voor het ei

Het ultieme buitenspel voor het hele gezin? Een paaseirace! Je kent het wel: iedereen neemt een lepel in de hand (voor de échte gevorderden: in de mond!) en legt hier een paaseitje op. Vervolgens leg je een parcours af, zonder dat het eitje van de lepel af valt. Valt het eitje hier wel vanaf? Dan moet je opnieuw beginnen.

Bouw een parcours in je eigen tuin. Ga bijvoorbeeld onder de tuintafel door, om de planten heen, langs de pionnen en snel door naar de finish. Verdeel je gezin in twee teams. Het team dat het parcours het snelst aflegt, wint. En de winnaar bepaalt het avondeten ;)

Kampioenschap bowlen

Voor de échte fanatiekelingen hebben wij het ultieme spel: bowlen. Maar niet zomaar bowlen: paashaas bowlen! Heb je 10 lege (glazen) flessen thuis? Dan heb je bijna alles wat je nodig hebt. Plak op de flessen leuke afbeeldingen van paashazen. Kies een ruime plek in de tuin en stel daar de flessen op in bowlingformatie: 4, 3, 2 en 1. En starten maar! Een kampioenschap zou geen kampioenschap zijn zonder meerdere tegenstanders. Speel daarom meerdere rondes en houd de scores goed bij. De winnaar krijgt de felbegeerde chocoladepaashaas.

Eieren gooien

Een simpele, maar megaleuke paasactiviteit: eieren gooien. Je kunt met plastic eieren gooien, maar met echte eieren heb je pas echt lol. Maak twee- of drietallen. Beslis wie het ei gaat gooien en wie het ei gaat vangen. Je begint op korte afstand en gaat steeds een stukje verder. Het team dat het verst kan gooien zonder dat het eitje breekt, krijgt twee punten. Plek nummer twee krijgt één punt en de derde plek geen punten. Maar: er is een manier om een extra punt te verdienen. Als je het ei in plaats van te vangen met je hoofd kopt, verdien je een extra punt!

5 creatieve plekken om paaseieren te verstoppen

Ben je van plan om flink wat eieren te verstoppen maar weet je niet zo goed waar? Hieronder vind je vijf toplocaties. Creatief genoeg om zelfs de oudste deelnemers uit te dagen. Laat de eierjacht maar beginnen!

1. Bloembakken: verstop wat eitjes in óf onder de bloembakken.
2. Grind of split: heb je grind of split in de tuin? Leg de eitjes dan hiertussen! Het leukste is als de kleur van de paaseitjes niet opvalt tussen de kleur van de stenen.

3. Overkapping: verstop wat eitjes tussen de decoratie, die vast onder jouw overkapping te vinden is.

4. Border: plaats de paaseieren in een border én tussen de mooie plantjes voor extra zoekpret.

5. Schommel: leg een aantal paaseitjes op de schommel. Niet élk paaseitje hoeft heel moeilijk te vinden te zijn. 😉

Vrolijk Pasen!

Spreken deze ideeën je aan en ga je een waanzinnig parcours in je tuin bouwen? Stuur een foto van je paastuin naar info@terrasentrends.nl of tag ons op Instagram via @terrasentrends!

Deel tuintips: