Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

De top drie uitvoeringen van keramische tegels

Vind jouw verkooppunt
Heb jij ook een gigantisch grote hekel aan schoonmaken nadat je dit nét van het weekend hebt gedaan? Wij doelen hier op jouw terras, looppad en tuin in het algemeen. Want wij begrijpen het als geen ander: je wilt een prachtige tuin, een unieke plek waar je met vrienden en familie optimaal kunt genieten. En alles moet kloppen. Van de bestrating, tot de bloemen en de kleinste details in je decoratie. Uiteraard wil je wel zorgeloos genieten. Zonder dat je wekelijks druk bent met vervelende klusjes, zoals het schoonmaken van het terras.Dus: wil jij een prachtig terras met oogverblindende tegels die om weinig onderhoud vragen maar wél tegen een stootje kunnen? Kies dan voor de veelzijdige keramische tegels.

Keramiek komt in verschillende soorten

Bestrating moet niet alleen mooi zijn, maar ook stevig en functioneel. Deze eigenschappen komen allemaal samen in de keramische tegel. Keramische tegels worden gebakken. En dit proces zorgt voor ongekende voordelen. Zo kennen deze tegels geen ouderdom; ze zijn ontzettend stevig en kleurvast. Bovendien zijn keramische tegels erg onderhoudsarm en duurzaam: de levensduur van minimaal 50 jaar belooft heel wat plezier!

Keramische tegels komen in diverse uitvoeringen. Tegenwoordig kennen we keramische tegels met een dikte van 2, 3 en 4 cm. Zijn er verschillen? Zeker weten. In deze blog duiken wij in de wereld van keramiek en delen wij alle ins en outs van deze diverse uitvoeringen.

2 cm keramiek

De 2 cm tegels waren de allereerste keramische tegels die geschikt waren voor gebruik in de buitenlucht. Elegant, tijdloos en eindelijk gereed voor de tuin. Tot op de dag van vandaag worden de 2 cm keramische tegels nog steeds veelvuldig gebruikt. Door hun geringe dikte, nemen deze tegels in de hoogte weinig ruimte in beslag. Ideaal wanneer je ondergrond al hoog ligt en je niet in de knoop wilt komen met de deurposten. Deze tegel is lichter in vergelijking met de dikkere varianten, en hiermee makkelijk in gebruik.

De dikte van deze tegel vraagt echter ook om een specifieke aanpak. Om de tegel op zijn best te houden en goed te ondersteunen, is een goede ondergrond essentieel. Hoe bereik je de ideale samenstelling? Dat kan op verschillende manieren:

Harde fundering: wanneer je harde fundering gebruikt, hecht de keramische tegel aan de ondergrond. Dit wordt dus één geheel. Het voordeel van deze methode is dat de keramiek volledig wordt gestabiliseerd en dat zelfs grote formaten tegels perfect blijven liggen.

Tegeldragers: tegeldragers plaats je op een verharde ondergrond, waarop je vervolgens de tegels bevestigt. Het voordeel van tegeldragers is dat deze in hoogte verstelbaar zijn. Kleine oneffenheden zijn dus in een handomdraai weggewerkt.

3 cm keramiek

De mooiste terrassen creëer je met keramische tegels. Niet gek dus dat er inmiddels meerdere uitvoeringen hiervan zijn. De keramische tegel met een dikte van 3 cm is de extra stevige variant. Misschien klikt die ene extra centimeter niet als een ingrijpende verandering. Maar niks is minder waar.

3 cm keramiek is sterker én stabieler dan de 2 cm variant: waar de tegels van 2 cm op een gestabiliseerde ondergrond of bijvoorbeeld tegeldragers moeten worden geplaatst, kan 3 cm keramiek gewoon op een zandbed worden gelegd. Je verwerkt deze tegels eigenlijk net zoals standaard betontegels. Door hun dikte zijn deze keramische tegels ook zwaarder belastbaar, en prima geschikt voor een oprit.

4 cm keramiek - GeoCeramica®

Hoogwaardig keramiek onlosmakelijk verbonden met een waterdoorlatende onderlaag: dát is GeoCeramica. Het beste van twee werelden. Deze unieke tegel heeft een dikte van 4 cm, gesplitst in twee delen. Een bovenste laag van 1 cm hoogwaardig keramiek en een 3 cm dikke Stabikorn®-onderlaag. Deze bijzondere combinatie zorgt voor een fusie van de voordelen van keramiek en beton, samengesteld in één tegel.

De Stabikorn®-onderlaag van de GeoCeramica tegel laat niet alleen water door, maar zorgt ook voor stabiliteit. Deze tegel kun je dan ook op vrijwel elke ondergrond leggen, zonder gevaar voor verschuiving of beschadiging. GeoCeramica laat zich hiermee erg eenvoudig leggen, zonder extra fundering. Deze is immers in de tegel zelf verwerkt. Met deze buitengewone combinatie haal je een eersteklas tegel in huis. Jarenlang plezier gegarandeerd!

Waar kies jij voor?
Ben jij ook gecharmeerd door de eigenaardige uitstraling van keramiek? Bezoek dan een dealer bij jou in de buurt!

Deel tuintips: