Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

De veelzijdigheid van U-elementen

Vind jouw verkooppunt
Herken je dat gevoel? Dat je op zoek bent naar nieuwe toepassingen voor je tuin en bij tien winkels binnen moet kijken. De klok tikt, en het lijkt erop dat je niet altijd kunt vinden wat je zoekt. Vervelend: zeker wanneer je zoekt naar een multifunctionele oplossing. Was er maar een element dat je op verschillende manieren kon gebruiken. Als rand, stoel, opslag of zelfs als tafel. Dat zou wel wat van jouw kostbare tijd schelen. Klinkt dit als de oplossing? Dan hebben wij goed nieuws: U- en L-elementen zijn een échte uitkomst!

Wat zijn U- en L-elementen?

De namen verklappen het al; U- en L-elementen hebben de vorm van de letter U of de letter L. Ze zijn gemaakt van beton en hiermee vrijwel onverwoestbaar. Beton staat bovenal bekend om zijn hardheid en recyclebaarheid. Je zet deze elementen in om bijvoorbeeld hoogteverschillen op te vangen. Maar ze zijn nóg veelzijdiger! Tegenwoordig bestaan veel innovatieve toepassingen voor U- en L-elementen. Toepassingen waar je misschien niet meteen aan zou denken. En dat is precies wat deze elementen zo interessant maakt.

Hoogteverschillen opvangen

> Wil je een mooie vijver in de tuin met een opvallende kleurenpalet aan vissen? Met de U- en L-elementen creëer je eenvoudig een strakke, verhoogde afbakening van jouw vijver. Trek het kleurenpalet door naar de buitenkant door te kiezen voor twee verschillende kleuren aan elementen. Laat je vijver bijvoorbeeld 50 cm hoger eindigen dan de rest van de omliggende tuin. Dit vestigt de aandacht en zorgt ervoor dat jouw vijver eruitziet als een echte center piece!

U- en L-elementen lenen zich ook goed voor traptreden. Door de elementen op de juiste manier te stapelen, vorm je een stevige trap. Ideaal als jouw veranda hoger ligt en je het wegspoelen van grond wilt voorkomen.

Creatieve bloembakken maken

Bloemen in de tuin zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar zijn ook goed voor de biodiversiteit. Wil jij genieten van hun heerlijke geuren en kleuren maar niet te veel tijd investeren in het planten ervan? Dan zijn U-elementen ideaal. Door twee U-elementen tegen elkaar aan te zetten, vorm je een bak. Deze bak tover je meteen om in een bloemenparadijs. Je hebt enkel potgrond nodig voor een voedzame bodem, en de planten kunnen er zo in!

Een bankje en een opslag in één

Heb je een gezellig vuurkorfje in de tuin maar geen goede plek voor de houtblokken? Ook in dit geval kun je creatief met U-elementen aan de slag. Zet de elementen tegen elkaar aan, maar dit keer staand. Maak een rijtje van drie blokken. Zet hier wat kussentjes op en je hebt een DIY-bankje! Plaats in de lege ruimtes de houtblokken en je hoeft ook nooit meer ver te lopen voor nieuw hout.

Nog een plekje nodig om de marshmallows en andere lekkernijen kwijt te kunnen? Je raadt het al: draai een U-element om met de holle kant naar beneden en je hebt een bijpassend tafeltje!

Hulp nodig?

Onze terras & trends dealers werken dagelijks met onze materialen en staan voor u klaar!

Deel tuintips: