Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

DIY: je eigen kerstkrans maken

Vind jouw verkooppunt
De lichtjes hangen, de kerstboom staat en de kaarsjes branden. Het geknetter van de kachel geeft de kerstsfeer een extra dimensie. Nog één ding en dan is je kerstversiering helemaal compleet: de kerstkrans. Leuk om te kopen, maar nóg leuker om zelf te maken. Het is namelijk supersimpel!In deze blog lees je hoe je zelf een kerstkrans maakt waar de buren gegarandeerd jaloers op worden.

Inspiratie

Iedereen kan een kerstkrans maken. En als je een beetje handig bent, is deze klus binnen no-time geklaard. Een kerstkrans is traditioneel rond, maar tegenwoordig zie je ook hartvormige kransen, halfronden of sterren. Weet jij al voor welke vorm je gaat, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Welkom in de wereld van Pinterest! Op deze pagina vind je talloze voorbeelden van kerstkransen. Van rond tot driehoekig, met toeters en bellen, simpel én met alle kleuren van de regenboog.

Bepaal hoe jouw kerstkrans eruit komt te zien, en schaf vervolgens de benodigdheden aan.

Wat heb ik dan nodig?

Eigenlijk niet veel, want decoratie­materiaal kun je ook makkelijk tijdens het wandelen in het bos scoren. Voor het gemak sommen wij hieronder op wat je nodig hebt om je kerstkrans te maken:

- ijzeren of houten hoepel (een andere vorm mag natuurlijk ook!)
- wikkeldraad
- kniptang
- schaar
- dennentakken als basis
- overige decoratie naar keuze (dennenappels, rode hulst)

Zo maak je de kerstkrans

Je begint altijd met de basis: de dennentakken. Knip deze op een mooie lengte, ongeveer zo groot als je hand. Zorg ervoor dat je een mooi bosje hebt liggen. Knip vervolgens meerdere stukken wikkeldraad af en start met het vastmaken van de dennentakken. Wanneer je weer een nieuwe ronde takken vastmaakt, leg deze over de onderkant van de vorige takken. Op deze manier maskeer je het wikkeldraad. Maak de helft van alle takken vast aan de voorkant van de hoepel, en de andere helft aan de achterkant. Zou hou je een mooie, volle basis over.

Tip: de lengte van de dennentakken is bepalend voor de dikte van de krans. Hoe langer de dennentakken, hoe dikker de krans!

Versieren maar!

Nu je de basis hebt staan, is het tijd om te gaan versieren. Wil je ook een lichtje in de krans verwerken? Dan is het handig om hiermee te beginnen, en de overige decoratie daarna te bevestigen.

Neem wat dennenappels mee tijdens het wandelen, pluk mooie (droog)bloemen, gebruik kerstballen en maak je unieke creatie!

Tip: een keer een ander soort kerstkrans? Je kunt ook een kerstkrans maken met alleen kerstballen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een hoepel, genoeg kerstballen en een lijmpistool. Plak de ballen aan de hoepel, vervolgens aan elkaar en je bollige krans is compleet en helemaal matchy met de boom!

Deel je creatie met ons

Ben je creatief bezig geweest en hangt jouw kerstkrans in volle glorie bij de voordeur? Stuur je foto in via info@terrasentrends.nl of tag ons op Instagram met @terrasentrends!

Deel tuintips: