Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Een kleurrijk project met Prairie Garden

Vind jouw verkooppunt
De behoefte aan groen neemt toe. Met Prairie Garden voeg je een stuk beleving toe aan je tuin. Prairie Garden van kwekerij Lageschaar Vaste Planten uit Aalten is een onderhoudsarm beplantingssysteem met een uitstekende waterhuishouding. Zo ben je met Prairie Garden 70% minder tijd met onkruid bezig. De tuin dankt het kleurrijke beeld aan het feit dat er geen groepen van eenzelfde plant worden geplaatst, maar door de vele verschillende planten en siergrassen die in wisselende samenstelling terugkomen.

Om het de verwerker en gebruiker gemakkelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van kant-en-klare vaste planten combinaties. Voor ieder project kan er gekeken worden welke combinatie van kleur, hoogte en bloeitijd het beste past. Er zijn ruim 30 combinaties mogelijk. Bekijk hier alle plantcombinaties!

Prairie Garden is zowel toe te passen in particuliere tuinen als in openbare ruimtes, zorg en welzijn en zakelijk groen, zoals rotondes of de entree van een gebouw. Een natuurlijke prairie bestaat voor 80% uit grassen en 20% uit bloeiende planten. Bij Prairie Garden is dit net andersom: het overgrote merendeel wordt gevormd door bloeiende planten. De evenwichtige combinatie van langbloeiende vaste planten en siergrassen, geven meerdere keren per jaar een volledig ander beeld qua kleur en structuur waardoor de tuin jaarrond een ware belevenis is.

Een ander essentieel onderdeel van de Prairie Garden is bovenlaag, die voorzien moet worden van Terras & Trends Caldera Mix. Dit is een mengsel van lavagesteente in de vorm van korrels van 3 – 8 mm. Wanneer de grond goed van structuur is, dient er een toplaag van 8 cm Caldera Mix aangebracht te worden. De Caldera Mix houdt 30% van het water vast. Hierdoor droogt de ondergrond niet uit. De Caldera Mix wordt na aanlopen op de ondergrond aangebracht zodat de kans op kiemen voorkomen wordt.

De voordelen van Caldera Mix

- Goede vochthuishouding; 30% van de volume houdt water vast
- Caldera Mix heeft een natuurlijke uitstraling
- De korrels hebben een onkruid werend vermogen
- Houdt de warmte van opgewarmde grond vast
- Relatief snel een kleurrijke, sfeervolle beplanting in je tuin

Aanleg

De aanleg van dit beplantingssyteem gaat als volgt. Je begint met grondverbetering. Dit houdt onder andere in de grond vrij te maken van wortelonkruiden en puin. Vervolgens spit je de grond goed door, hef je storende lagen op en voeg je indien nodig bemesting toe. Daarna de grond aanlopen en gelijkharken, zodat de lava niet wegzakt in de ondergrond. Breng dan een laag van 8 centimeter Caldera Mix aan. Er dient geen worteldoek toegevoegd te worden, aangezien dit de capillaire werking verstoort. Tip: leg her en der 8 cm klinkers neer zodat je een referentiehoogte hebt! Vervolgens worden de planten uitgezet op de lava, waarna de planten met de speciale prairieplantschop in de lava worden geplant. Hieronder lees je hoe je de prairieschop gebruikt.

Onderhoud

Een Lageschaar Prairie Garden heeft het volgende onderhoud nodig.
Direct na de winter (meestal begin maart) alles afmaaien, het afgemaaide loof opruimen en schoonblazen met een bladblazer, onkruiden daarna handmatig wieden. Begin mei volgt een onderhoudsbeurt, waarbij onkruiden worden verwijderd en zaailingen worden gewied. In juli volgt een controlebeurt, waarbij eventueel onkruid verwijderd wordt.
In het voorjaar krijgt de tuin weer het kleurrijke effect als het jaar ervoor. Vaste planten vormen boven de grond ieder jaar nieuwe stengels, bladeren, bloemen en zaden. In het voorjaar komen ze groter en krachtiger terug, zo zorgen ze ieder jaar voor lang tuinplezier.

Dit flexibele beplantingsconcept laat zien dat een kleurrijke omgeving niet arbeidsintensief hoeft te zijn. Kortom; plantcombinaties waarin kleur, hoogte en bloeitijd perfect op elkaar afgestemd zijn.

Heb je interesse in een Prairie Garden en wil je meer informatie over dit concept? Stuur een mail naar info@terrasentrends.nl

Deel tuintips: