Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Een strandsfeer in je eigen tuin

Vind jouw verkooppunt
De zoute geur, het kriebelige gevoel van zand tussen je tenen en het fijne zeebriesje. Dát is het ultieme strandgevoel. Ben jij ook verliefd op het geluid van de golven van de Italiaanse kust en wil je de strandsfeer dit jaar ook in je eigen tuin ervaren? In deze blog geven wij je een aantal handige tips om jouw tuin om te toveren tot een privéstrand. Zodat jij deze zomermaanden vanuit je woonkamer linea recta loopt naar je eigen oase van rust: jouw achtertuin. Klaar voor een zomerse metamorfose?

Schelpen, zand en stenen

Er is niks wat meer aan het strand doet denken dan een ondergrond van zand of grind. Wil je de achtertuin netjes houden en je voeten schoon? Dan kies je het best voor grind. Een looppad van grind ziet er natuurlijk uit, en bootst het gevoel van een kiezelstrand perfect na. In ons assortiment hebben wij indrukwekkende soorten grind en split: van rotsen tot kleine stenen en brokjes. Bouwen de kids toch liever een zandkasteel? Denk dan eens aan een zandbank. Zoek een plek uit in de tuin en maak hier een zomerse kinderhoek van. Op deze manier kunnen de kinderen veilig kasteeltjes bouwen terwijl de tuin schoon blijft.

En niet te vergeten: bij het strand horen schelpen. En met schelpen kun je veel. Van grote exemplaren voor op tafel tot kleine schelpen verwerkt in een fotolijst. Laat de schelpen overal in je tuin terugkomen en wees creatief.

Natuurlijke materialen

Bij een strandthema passen natuurlijke materialen, die de sfeer warm aankleden. Sierstenen gaan van nature harmonisch samen met hout. Laat je grindpaden uitkomen op een houten terras en je waant je in een Grieks strandcafé. Houd je van de warme uitstraling van hout maar ben je bang voor de bekende houtkwaaltjes? Daar is een oplossing voor: Millboard. Millboard-planken zijn niet van echt hout te onderscheiden, maar zijn gemaakt van polyurethaanhars, glasvezel en diverse minerale grondstoffen.

Extra structuur aanbrengen? Ga dan voor kantopsluiting van cortenstaal. Cortenstaal heeft een eigenaardige kleur, die eigenlijk heel bijzonder is. Nadat je het cortenstaal hebt geplaatst, zal dit namelijk een roestlaag vormen. Een warme, authentieke bruine kleur is het resultaat. En een fantastische finishing touch voor het strandthema.

Lichte kleuren

De natuurlijke materialen komen het best tot hun recht in een evenwichtige omgeving die het strandgevoel benadrukt. Kies daarom voor lichte kleuren, zoals crème, lichtbruin en lichtgrijs. Beits je donkerbruine schutting met een lichte kleur en kies voor crèmekleurige kussens en accessoires. Naar het strand ga je immers voor je rust. Met lichte kleuren voorkom je onnodige drukte in je tuin en houd je het geheel rustig voor het oog. Wist je dat je tuin ook groter lijkt wanneer je lichte kleuren gebruikt?

Stromend water

Een strandtuin zonder water heeft geen strandsfeer. Daarom is water onmisbaar. Er is niks wat een tuin zo tot leven brengt als een vijver. En de keuzes zijn eindeloos. Heb je maar beperkte ruimte? Vijvers komen in alle soorten en maten. Je kunt voor zowel een planten- als een vissenvijver gaan. Voor het ultieme strandgevoel is een kleine waterval de kers op de taart. Het stromende water is niet alleen rustgevend, maar doet denken aan kleine zeegolven.

Wil je graag een vijver in je tuin maar weet je niet waar je moet beginnen? Eerder deelden wij al een stappenplan om vorm te geven aan je droomvijver. Je vindt ‘m hier.

Weelderige beplanting

Wie aan het strand denkt, denkt aan grote grasstruiken, het populaire pampasgras en stoere planten zoals duindoorn. Wanneer je voldoende ruimte hebt is een olijfboom een uitstekende keus. Varieer in de hoogte en kies voor zowel lage als hoge planten. De luchtige, evenwichtige strandsfeer mag best extra aangezet worden met weelderige beplanting.

Meer thematuin inspiratie

Wil je nóg meer inspiratie opdoen? Op onze inspiratiepagina vind je prachtige thematuinen, gerealiseerd door onze vakexperts door heel Nederland. Bekijk de creaties hier!

Deel tuintips: