Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Gebakken klinkers: charmante bestrating voor jouw tuin

Vind jouw verkooppunt
Het bestraten van jouw tuin is niet iets wat je wekelijks doet. Hierom is de bestrating die je uitkiest belangrijk. Het liefst heb je dat deze heel wat jaren meegaat. De kleur, het soort en de vorm ervan zijn allemaal belangrijke aspecten. Je wil immers wel de sfeer creëren die je zelf voor ogen hebt. Gebakken klinkers zijn een ideale optie. Ze komen in alle soorten en maten en in verschillende kleuren. Perfect om bijvoorbeeld jouw terras in te richten zoals jij dit wil. Deze klinkers zijn niet alleen duurzaam; ze geven een authentieke uitstraling aan jouw tuin.

Wat zijn gebakken klinkers precies?

Gebakken klinkers zijn gemaakt van verharde klei. Deze worden daarom ook wel kleiklinkers of keramische klinkers genoemd. Gebakken klinkers bevatten geen kunstmatige kleurstoffen. Hierom zal de kleur hiervan nooit vervagen of veranderen. Sterker nog; hoe langer de klinkers liggen, hoe mooier de kleur uitkomt! Door de hardheid van deze type bestrating, is het onderhoud hiervan erg makkelijk. Waar betonklinkers snel last hebben van alggroei, zal dit bij gebakken klinkers weinig tot niet voorkomen.

Voor een natuurlijke look met veel karakter

Gebakken bestrating heeft een unieke uitstraling. Door de blijvende, warme kleuren haal je een echte eyecatcher in huis. Naast de variatie in kleur, laten gebakken klinkers zich ook moeiteloos in verschillende patronen leggen. Ga voor een rechtlijnige structuur voor een moderne tuin. Creëer een speels effect door cirkels aan te leggen. Door te variëren met de vorm van de klinkers, kun je diverse effecten combineren. Maak van je oprit een strak pad en kies voor een sfeervolle look bij het terras. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Duurzame klinkers voor jarenlang plezier

Naast de variatie in kleur, zijn gebakken klinkers ontzettend duurzaam. Deze natuurlijke tuinbestrating wordt gemaakt van enkel natuurlijke elementen. Dit zorgt voor een harde steen met een lange levensduur: meer dan 125 jaar! Hiermee behoudt je tuin zijn duurzame karakter. Ben je toe aan een andere inrichting? Geen probleem, je kunt de klinkers hergebruiken. Leg deze in een ander patroon voor een nieuwe, frisse uitstraling.

Ga voor ouderwetse of nieuwe klinkers

In de vroegere jaren werden klinkers gebakken in grote steenovens, waarin gebruik werd gemaakt van hout en kolen. Door de steeds wisselende temperatuur kregen de klinkers unieke, gemengde kleuren. Tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van moderne manieren voor het bakken. Dit zorgt voor egalere klinkers. Zoek jij naar een aardse look voor jouw tuin met ouderwetse stenen? Kies dan voor getrommelde klinkers. Deze worden bewerkt om de uitstraling van oude klinkers na te bootsen.

Natuurlijk materiaal met vele voordelen

De natuurlijke bestanddelen van gebakken klinkers brengen veel voordelen met zich mee. Naast het kleurbehoud, is er nog een aantal andere aspecten die deze klinkers zo bijzonder maakt. Doordat de klinkers worden gebakken, zijn er bijna geen poriën (kleine openingen) in de klinker aanwezig. Dit maakt dat mossen en algen weinig tot geen kans krijgen om toe te slaan. Handig wanneer je zoekt naar onderhoudsarme bestrating.

Het lage aantal poriën zorgt óók voor goede bescherming tegen vorst. Je hoeft niet bang te zijn dat de klinkers beschadigd raken na een strenge winter. En gladheid is verleden tijd!

Een goede opbouw maakt een tuin voor het leven

Voor een lange levensduur van je tuin is een goed begin het halve werk. Heb je de keus gemaakt om gebakken bestrating te plaatsen? Top! De eerste stap is om te zorgen voor een goede fundering voor de klinkers. Zorg als eerst voor een ruime laag (ca 10 cm) steenpuin om verzakkingen te voorkomen. Boven deze laag komt een laag gestabiliseerd zand. Beide lagen worden vervolgens afgewerkt met een trilplaat. De klinkers plaats je vervolgens hier bovenop. Werk deze af met een laag voegzand en je hebt een tuin voor het leven.

Hierom kies je voor gebakken bestrating

Naast de bovengenoemde voordelen, zijn gebakken klinkers ook een genot om naar te kijken. Ze zijn herkenbaar en stralen een warm gevoel uit. Je maakt jouw tuin hiermee zo authentiek als jij zelf wil. Speel met de vele kleuren en patronen en maak van jouw visie werkelijkheid. Niks is te gek. Laat jouw creativiteit erop los en maak gebruik van de vele mogelijkheden die deze unieke klinkers bieden!

Doe inspiratie op bij een dealer in de buurt

Ben je van plan om gebakken klinkers in je tuin te plaatsen of wil je hier meer over weten? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Kom dan langs bij een terras & trends dealer bij jou in de buurt!

Deel tuintips: