Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Geef je huis een metamorfose met gevelbekleding

Vind jouw verkooppunt
Je hebt net een nieuw huis gekocht of hebt al een tijdje een eigen woning. Je hebt een plan voor ogen; zo gaat jouw ideale huis eruitzien! Om jouw beeld compleet te maken, mag de buitenkant absoluut niet ontbreken. De gevel van je huis bepaalt het aanzicht van je woning. Het is de kers op de taart, die jouw droomplek écht gaat maken. Ben je van plan om gevelbekleding te plaatsen op je nieuwe woning, of wil je je huidige woning een nieuwe look geven? In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over gevelbekleding, inclusief een aantal tips voor hoogwaardige materialen. Lees dus snel verder!

In alle soorten en maten

De mogelijkheden op het gebied van gevelbekleding zijn eindeloos. Door de jaren heen zijn steeds meer toepassingen mogelijk geworden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je gevel te bekleden met metaal, kunststof, hout of zelfs met planten. Een combinatie van deze materialen is ook een optie, wanneer je voor een gevarieerde look wil gaan. De keus voor het materiaal is persoonlijk en hangt af van jouw wensen. Elk materiaal heeft een eigenaardige uitstraling. Waar de een voor modern gaat, wil de ander liever een landelijke sfeer.

Kunststof gevelbekleding

De afgelopen jaren heeft kunststof gevelbekleding zich enorm ontwikkeld. Kunststof gevelbekleding wordt vaak gemaakt om hout na te bootsen. Dit gebeurt door bijvoorbeeld gedrukte houtnerven, het aanbrengen van structuur en het toepassen van kleurtechnologieën. Vaak kiezen mensen voor kunststof omdat dit onderhoudsarm is. Een goede keus, als je op zoek bent naar praktische bekleding die er ook nog eens leuk uitziet.

Houten gevelbekleding

Wanneer je voor een natuurlijke uitstraling gaat, is hout een uitstekende keus. Je kunt uit talloze houtsoorten kiezen, verschillende kleuren en structuren. Door de eigenschappen, leent houten gevelbekleding zich ook goed voor gevelrenovaties. Hiernaast werkt hout als natuurlijke isolatie. Dit zal je terugzien op je energierekening.

Voorbeelden van duurzame gevelbekleding

Wil je je gevel bekleden maar weet je niet zo goed waar je voor moet kiezen? Wij hebben een lijstje voor je samengesteld met een aantal kwalitatieve soorten gevelbekleding.

Milieubewust met Thermo Bamboe

Bamboo X-treme gevelbekleding bestaat uit massieve bamboeplanken, gemaakt van gecomprimeerde en thermisch gemodificeerde bamboestrips. Er is een overvloed aan bamboe, wat dit materiaal een mooi en verantwoord alternatief maakt voor bijvoorbeeld hardhout. Kies je voor bamboe gevelbekleding, dan kies je bewust; bamboe heeft een negatieve CO2-voetafdruk en is hiermee een duurzame oplossing.

Daarnaast heeft deze bamboe bekleding, in tegenstelling tot andere houtproducten, een hoge brandveiligheidsklasse. Hiermee is het geschikt voor gebouwen met strenge brandveiligheidseisen.

Ga voor duurzaam met Thermo Grenen en Essen

Ga voor een rustieke look met Thermo Grenen. Dit is thermisch gemodificeerd naaldhout. Door de unieke thermische behandeling heeft grenen dezelfde eigenschappen als tropisch hardhout, en is dus goed toepasbaar als gevelbekleding. Doordat dit houtsoort makkelijker te verkrijgen is, heb je niet alleen een duurzame, maar ook een voordelige oplossing in huis.

Thermo Grenen bevat drukke tekeningen en is geelbruin van kleur. Wanneer je op zoek bent naar een duurzame en milieu­vriendelijke gevel, is Thermo Grenen een excellente keus.

Ook een prachtig thermowoord, is Thermo Essen. Dit hout heeft een mooie donkerbruine kleur met egale tekeningen. Perfect als je gaat voor een warme uitstraling. Ook de Thermo Essen is behandeld met stoom, wat ervoor zorgt dat het hout niet scheurt of barst. Hiermee komt het hout in een hogere duurzaamheidsklasse en is tevens betere bestendig tegen houtrot en vocht.

Het stabiele thermohout is vormvast en heeft een aantrekkelijke kleur. Het kan zowel geolied als onbehandeld worden geplaatst.

Esthetisch en praktisch: WEO® gevelbekleding

De WEO®-gevelbekleding is gemaakt van houtcomposiet met met rhombusoptiek. WEO is tot stand gekomen met de meest recentste extrusietechnologieën en combineert de prestaties die co-extrusie op het vlak van duurzaamheid levert, met het warme uiterlijk van hout. Door de willekeurige kleuren, wordt dit effect versterkt.

WEO heeft een bijzonder trapeziumvormig profiel en geeft jouw gevel structuur. Deze vorm maakt het tevens mogelijk dat WEO zowel horizontaal als verticaal op de gevel kan worden geplaatst.

Vintage zwart; Bevelsiding

Bevelsiding is gemaakt van Zweeds rabat; zorgvuldig geselecteerd vurenhout. Het is zwart van kleur en heeft een vintage look. Bevelsiding gevelbekleding is standaard behandeld met een ultrashield-laag, die bescherming biedt tegen vervuiling en verkleuring.

Met de Bevelsiding zijn het krimpen en vervormen tot een minimum beperkt; het hout is kunstmatig gedroogd op 18% Rv.

Kan jouw gevel wel een opfrisser gebruiken?

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over deze unieke soorten gevelbekleding? Ga dan langs bij een terras & trends dealer bij jou in de buurt en kies de gevelbekleding die perfect bij jouw beeld past!

Deel tuintips: