Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Geef je tuin een retro metamorfose

Vind jouw verkooppunt
Binnenshuis zien wij de vintage look vaak terugkomen. Het is een jarenoude trend, die zich blijft voortzetten. Vintage, of retro, is eigenlijk een andere naam voor authentiek. Het gaat met name om de look en feel van de jaren vijftig - tachtig. Misschien denk je bij vintage meteen aan kleding. Maar vintage is dus ook een vorm van inrichting. Een retro look kun je makkelijk doortrekken tot je tuin. Retro staat voor rust, authenticiteit en speelsheid. Rustig, maar toch vol leven.

Hoe maak je je tuin retro?

Spreken de bovenstaande woorden je aan? Dan is een retro tuin misschien ook iets voor jou. Hoe je een retro tuin creëert, lees je hieronder. Ben je klaar voor de metamorfose?

Kies sprekende bestrating

Bestrating is en blijft een groot onderdeel van jouw tuin. Wij kunnen dan ook stellen dat de ondergrond de sfeer maakt of breekt. Als je gaat voor een retro look, is het belangrijk om te kiezen voor bestrating die hier goed bij past. Gebakken klinkers zijn warm, stevig en passen perfect binnen een retro sfeer. Hun natuurlijke uitstraling vormt het perfecte toneel voor een vintage tuin. Een andere optie is de betonklinker. Houd je van grotere tegels in de tuin? Kijk dan eens naar keramiek. Keramische tegels zijn groter, maar net zo aards en sfeervol.

Nostalgische planten

Een tuin is natuurlijk niet compleet zonder een gezonde dosis aan groen. Bij een retro tuin passen nostalgische planten, die de sfeer extra goed aanzetten. Klimrozen zijn romantisch, en zien er adembenemend mooi uit. Laat deze bijvoorbeeld op je pergola of overkapping klimmen. Het resultaat is een betoverde retro sfeer. Cactussen en vetplanten zijn ook erg geschikt om je tuin mee op te leuken. Gebruik hiervoor ouderwetse keramische potten, om het retro effect extra te benadrukken.

Een vintage tuinset

De blikvanger op je terras: de tuinset. Een retro tuin betekent dus ook een retro tuinset. Ga eens langs bij de kringloop, en je gaat ongetwijfeld parels tegenkomen. Mooie tuinmeubels, die een bijzonder verhaal bij zich dragen. Ieder slijtplekje is een herinnering van een bijzonder moment. Vintage meubels zijn natuurlijk sfeervol. Uiteraard kun je ook voor een gloednieuwe tuinset kiezen met een vintage look.

Sfeervolle verlichting

Licht maakt buiten bijzonder. Robuuste lampen zijn dus een must om sfeer in je tuin te brengen. Kies voor een mooie mix van hangende en staande lampen, afhankelijk van je tuinontwerp. Ga voor warm licht, dat niet al te fel is. Deze warme toon zal de retro sfeer extra goed benadrukken. In ons assortiment hebben wij een indrukwekkende collectie aan tuinverlichting van in-lite. Met behulp van een transformator is het zelfs mogelijk om al je tuinverlichting door middel van een app te bedienen.

Bijzondere accessoires

Om het retro-plaatje compleet te maken, zijn accessoires onmisbaar. Hang een hangstoel onder de overkapping en plaats er een zacht schapenvachtje in. Dit wordt gegarandeerd jouw lievelingsplek het jaarrond. Heb je thuis nog een oude (leger)kist liggen? Gebruik deze als planten- of kruidenbak in je tuin. Oude gieters en manden staan ook hartstikke leuk.

Hulp nodig bij de metamorfose?

Onze experts helpen je graag met het maken van een tuinplan voor jouw tuin! Bezoek één van onze specialisten bij jou in de buurt.

Deel tuintips: