Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Jaarrond genieten in de tuin met een overkapping

Vind jouw verkooppunt
Het weer in ons land kan wisselvallig zijn. Iedereen heeft het weleens meegemaakt: op de jaarlijkse vriendenbarbecue verdwijnt de felle zon opeens achter een wolk, en voor je het weer draai je de boorden aan tafel om zodat deze niet vollopen met water. Hoe plotseling een regenbui kan beginnen, zo plotseling kan deze ook weer weg zijn. Maar zonder beschutting zorgt zo’n bui toch voor wat overlast.

Je haalt pas het maximale uit je tuin als je hier ook in de winter gebruik van kunt maken. En ook als het regent. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een overkapping. Eentje die vastzit aan de achterkant van de woning, of eentje die los in het middelpunt van de tuin staat te schitteren. Jaarrond plezier gegarandeerd!

Overkapping, veranda of buitenkamer?

Laten wij beginnen met het verduidelijken van een aantal termen. Veranda, overkapping, buitenkamer: wat is het nou? Eigenlijk is het heel simpel. Alle termen komen namelijk op hetzelfde neer. Een overkapping kan als losstaande constructie overal worden geplaatst, en bestaat uit een dak en een aantal balken. Een veranda zit meestal aan de achterzijde van een woning vast, en heeft vrijwel altijd zijwanden. Een buitenkamer kan volledig open en dicht, bijvoorbeeld door schuifbare glazen wanden. Eigenlijk kun je deze drie zien als evoluties van elkaar. Weet je dus nog niet helemaal zeker wat het uiteindelijke resultaat moet worden? Begin dan met een overkapping, en breid langzaam uit!

Onmisbaar in iedere tuin

Voor het gemak gaan wij nu verder met de overkapping ;) Want wat maakt deze zo onmisbaar? Eerder gaven wij het al aan: met een overkapping geniet jij 365 dagen per jaar van je tuin. Miljoenen mensen in Nederland zitten met lekker weer massaal buiten te genieten. En steeds vaker kiezen tuineigenaars voor een overkapping. Een overkapping vormt een verlengstuk van je woonkamer, dat het comfort van binnen perfect samenvoegt met het natuurlijke van buiten. Je maakt je huis letterlijk groter; en dat is niet alleen gunstig voor de fijne sfeer. Met een overkapping wordt je huis daadwerkelijk meer waard.

Ultieme tuinbeleving

De ultieme tuinbeleving ervaar je wanneer je iedere dag van je tuin kunt genieten. En precies dát is wat een overkapping zo onmisbaar maakt. Maar een overkapping brengt veel meer voordelen met zich mee. Zoals het drooghouden van je favoriete tuinmeubels en zachte kussens. Dat scheelt een hoop frustratie. Bonus: ook als het regent kan je volle droogrek buiten blijven staan. En wat dacht je van de talloze mogelijkheden om je overkapping uit te breiden? Deze kan meegroeien met je tuin, als een levendig stukje kunst. In deze blog vind je de top 9 redenen waarom een overkapping in iedere tuin thuishoort!

Je eigen droomoverkapping samenstellen

Wil jij ook het jaarrond genieten van je tuin met een overkapping die precies aan jouw wensen voldoet? Goed nieuws: dat is bij terras & trends mogelijk! Met onze online configurator bouw jij in een handomdraai je eigen droomoverkapping. Kies uit de vele designs, bepaal de afmetingen en voeg accessoires toe. Van simpele overkapping tot complete buitenkamer. Het kan allemaal! Nadat je de overkapping hebt samengesteld, kun je deze als 3D-tekening bekijken. Zo heb je direct een goed beeld van je creatie.

Bekijk hier de catalogus met onze overkappingen en buitenverblijven of ga direct aan de slag en bouw je eigen Lugarde, Trendhout of Woodpro overkapping!

Deel tuintips: