Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Natuurlijke paden met koersmix

Vind jouw verkooppunt
Wil je een keer wat anders dan tegels of stenen om het lange pad in je achtertuin te bekleden? Of droom je van een oprit dat natuurlijk oogt en tegelijkertijd goed is voor het milieu? Dan is halfverharding een uitkomst! Geen harde asfalt of klinkers, maar een tussenoplossing met karakter – zo kun je halfverharding wel omschrijven. Vaak bestaat deze uit onsamenhangend materiaal, zoals grind of split. Eenmaal aangelegd vormt halfverharding een harde laag met genoeg draagkracht voor lopers, fietsers en auto’s. Hiermee is deze veelzijdige ondergrond geschikt voor allerlei plekken rondom het huis én voor publieke ruimtes.Halfverharding komt in vele soorten en maten. In deze blog lichten we een bijzondere variant uit: Koersmix.

Koersmix: goed voor tuin en milieu

Koersmix halfverhardingen hebben een hoge draagkracht en een prachtige, natuurlijke uitstraling. Door hun unieke samenstelling laten Koersmixen water door en reduceren ze hittestress. Hiermee zijn deze halfverhardingen niet alleen milieu­vriendelijk, maar ook veilig. Zo veilig dat ze ook voor recreatieve wandel- en fietspaden geschikt zijn. Ook parkeerplaatsen en zelfs wegen vormen geen obstakel voor de draagkracht van de stevige Koersmix.

Verschillende soorten en kleuren

Milieu­vriendelijk, stevig en waterdoorlatend. Klinkt goed toch? It only gets better! Want Koersmixen komen in verschillende soorten en kleuren. Binnen het terras & trends assortiment hebben wij vier soorten koersmixen. Ieder met eigenaardige features en kleuren geplukt rechtstreeks uit de natuur.

KoMex®: KoMex krijgt zijn stabiliteit door een mineraal bindmiddel en is ervoor gemaakt om warmte vast te houden. Ideaal voor gebruik in drukke steden en voor recreatieve toepassingen. KoMex is verkrijgbaar in naturel, geel, roodbruin en antraciet.

KoMex® BIO: een zachtgele halfverharding, met een plantaardig bindmiddel als samenhangende factor. KoMex BIO bestaat uit verschillende steensoorten en biopolymeren, die samen werken als adhesieve gel. Hierdoor kan dit materiaal grote hoeveelheden vocht opnemen, en heeft het zelfherstellende eigenschappen. KoMex BIO is zwaarder belastbaar dan de bovenstaande KoMex.

DurEko-mix®: DurEko-mix heeft een bijzondere uitstraling, vergelijkbaar met schelpen. Het is grijs gemêleerd, met hier en daar natuurlijke bruintinten. Het is wat steviger en stabieler dan KoMex, en is gebonden met een mineraal bindmiddel. DurEko-mix is niet alleen geschikt voor wandel- en fietspaden, maar ook voor landbouwwegen, hellingen en parkeerplaatsen.

DurEko-mix® BIO: De BIO variant van DurEko-mix wordt – net zoals KoMex BIO – gebonden door middel van een plantaardig bindmiddel. Hierdoor heeft deze mix minder last van stuiven én is het zwaarder belastbaar dan de bovengenoemde DurEko-mix. Met zijn beige kleurtinten is deze ondergrond een perfecte match voor talloze toepassingen.

De fijne voordelen

Normale bestrating in de vorm van tegels is vaak beperkt flexibel. Een van de grootste voordelen van halfverharding is dan ook dat deze bijzonder flexibel is. Zo vormt een ongelijke grond geen obstakel, en zijn ingewikkelde vormen moeiteloos aangelegd. Daarbij heeft Koersmix nog meer voordelen:

• Een natuurlijke uitstraling
• Bestendig tegen erosie
• Direct te gebruiken na het aanbrengen
• Waterdoorlatend
• Milieu­vriendelijk
• Smeert niet bij regen
• Zeer stabiel
• Zwaar belastbaar

Wil je meer weten over deze halverharding? Raadpleeg dan een van onze vakspecialisten!

Deel tuintips: