Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Thuis bij: De tropische tuin van Froukje de Both

Vind jouw verkooppunt
terras & trends is inmiddels al wat jaren partner van Eigen Huis & Tuin Lekker Leven. Wat is er nou leuker om op bezoek te gaan bij de presentatrice van dit programma? We zochten Froukje de Both op in haar knusse tuin in Noord-Holland.

Op woensdag 8 september bezochten we de nieuwe tuin van Froukje de Both, presentratice van o.a. Eigen Huis & Tuin Lekker Leven waar terras & trends inmiddels alweer wat jaren partner van is. Hovenier Huib Schuttel heeft de tuin ontworpen en de metamorfose uitgevoerd. Het resultaat: een heerlijke tuin waar Froukje optimaal kan genieten. We stelden haar een paar vragen over haar nieuwe tuin.

Waar haal jij tuin­inspiratie vandaan?

Natuurlijk uit mijn eigen programma ‘Eigen huis en tuin, Lekker Leven’, maar ook op Pinterest doe ik inspiratie op voor mijn huis en tuin. Ik vind het leuk om af en toe ideeën op te doen. Thuis moet ook echt thuis voelen.


Wat betekent de tuin voor jou?

Een moment van rust na een drukke dag. Bij mooi weer lekker zitten in mijn loungehoek en bijvoorbeeld een fijn boek lezen.


Wat vind je van belangrijk aan een tuin?

Dat er een goede sfeer is, dat komt doordat het niet te ’netjes’ moet zijn, en organische vormen moet hebben. De tuin die gemaakt is, sluit helemaal aan op de stijl die ik mooi vind. De strakke, grijze tegels zijn eruit en opnieuw gebruikt en daarvoor in de plaats zijn de mooie rood-bruine tegels gekomen die mooi op elkaar aansluiten.


Wat is je lievelingsplek in de tuin en waarom?

Op de banken in de hoek. Deze gestucte banken staan tegen het schuurtje aan en boven is er een handgemaakte pergola gemaakt die extra schaduw biedt. Een heerlijk plekje om lekker te lezen of te kletsen met een drankje.


Wat vind je van het eindresultaat en de tegels die zijn gebruikt?

De tegels uit het terras & trends assortiment dragen in mijn tuin heel erg bij tot de gezellige sfeer en de vormen die ik mooi vind, ben er zo blij mee!

Hovenier Huib Schuttel:

De wens van Froukje was: "Ik wil van mijn saaie rechte vierkante grijze tegels af en ik wil als ik mijn deuren opensla het gevoel van een tropische vakantie hebben." Ik presenteerde het ontwerp aan Froukje en ze was meteen verliefd op de tegel GeoArdesia Alivo Riviera en natuurlijk het gehele ontwerp. De saaie oude tegels hebben we gerecycled door deze te breken en er stapelmuurtjes van te maken . We gingen aan de slag tijdens haar vakantie. Op de dag dat ze terugkwam van vakantie was de tuin klaar. Ze was euforisch! Nog mooier en oprecht was de reactie van haar 12 jaar oude dochter Emma. Ze stond in de tuin en zei: "Wat een paradijs en mijn cavia’s passen ook prachtig in het geheel".

Over Froukje de Both:

Froukje presenteert sinds vorig jaar het nieuwe programma Eigen Huis & Tuin Lekker Leven. Zij is samen met een vast team hét gezicht van dit dagelijkse lifestyle programma, waar terras & trends partner van is. Voorheen speelde Froukje als actrice in diverse series en presenteerde zij verschillende programma's op de Nederlandse buis.

Deel tuintips: