Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Vijf tips om je container uit het zicht te krijgen

Vind jouw verkooppunt
Je hebt een prachtige tuin waar je trots op bent. Alles klopt: de zithoek, de planten, de decoratie. Het is een harmonisch geheel waar je graag tijd doorbrengt. Maar.. Daar is die weer. Een doorn in het oog. Die grote container in de tuin. Het is zeker fijn om je afval netjes op te ruimen. Maar wat moet je toch met die container? Je kunt er niet zonder, dus wegdoen is geen optie. Hoe camoufleer je deze container dusdanig dat deze geen obstakel meer vormt? Niet getreurd, gelukkig zijn er meerdere oplossingen om je container uit het zicht te krijgen! In deze blog geven wij je vijf tips om je container op een leuke en creatieve manier weg te werken.

Tip 1 – Gebruik een tuinkast

Een tuinkast is een leuke manier om jouw container(s) weg te werken. Het is een ombouw gemaakt van hout waarin je de containers plaatst. Hier zit een deksel op, zodat je nog steeds eenvoudig je afval weg kan gooien. Deze kast is online te bestellen maar ook erg leuk om zelf te maken wanneer je handig bent. Je gebruikt hiervoor tuinschermen, pallets of schuttingplanken. Hóe maak je deze kast dan zelf? Wij geven je een kort stappenplan:

Stap 1: Om te beginnen haal je de benodigde materialen in huis. Hout, montagelijm, schroeven, scharnieren. En vergeet het gereedschap niet. Eigenlijk alles wat je nodig hebt.

Stap 2: Zet de containers naast elkaar en meet de afstanden. Op basis van deze afmetingen ga je de kast bouwen.

Stap 3: Teken voor jezelf uit hoe de kast eruit komt te zien en zet hier de afmetingen bij. Dit creëert een duidelijk beeld.

Stap 4: Zaag de uitgekozen houtstukken in de juiste afmetingen. Zo heb je alvast alles klaarliggen. Tip; wanneer je gebruik maakt van tuinschermen, hoef je minder te zagen en te schroeven.

Stap 5: Het monteren kan beginnen! Monteer op basis van je tekening de stukken aan elkaar. Gebruik de scharnieren voor de deksel en voor 'deuren' aan de voorzijde. Zet de containers in de kast en klaar is Kees!

Tip 2 – Een schutting met een plantendak

Bouw je liever geen kast? Dan hebben wij nog een andere creatieve oplossing. Door middel van een kleine schutting creëer je een wand, waar je de containers achter plaatst. Stijlvol én praktisch. Om de schutting een unieke draai te geven, plaats je aan de bovenzijde ervan een lange plantenbak. Zorg dat de hele bovenkant is bedekt. Plant hier wat mos en andere soorten plantjes in. Dit geeft een gezellige uitstraling en staat leuker dan een simpele wand.

Tip 3 – Een hek met klimop

Een charmante oplossing om de containers uit het zicht te krijgen is het gebruik van een hek in combinatie met planten. Plaats een hek om de containers. Je kunt bijvoorbeeld een gaashek gebruiken. Plaats vervolgens klimop planten. Het resultaat is een groen begroeide hek die ook nog eens heel leuk in de tuin staat.

Tip 4 – De containers verstoppen

Je kunt er ook voor kiezen om de containers helemaal te verstoppen. Soms ligt de oplossing hiervoor dichterbij dan je denkt. Heb je een trap met een ingebouwde kast? Dan is dit een ideale plek om hier je containers uit het zich te werken. Hetzelfde geldt voor een tuinhuis of garage. Heb je hier nog ruimte over die je kunt missen? Plaats dan eens je containers in deze ruimte. Zo heb je een mooie, droge oplossing.

Tip 5 – Pimp je container

Zijn bovenstaande tips te uitgebreid voor jou? Dan hebben wij nog een simpele oplossing: pimp je container! In plaats van iets te bouwen om de container in of achter te verstoppen, camoufleer je de container zelf. Kijk hiervoor goed naar waar je container staat. Pas hem vervolgens aan de omgeving. Beschilder er bijvoorbeeld planten en gras op. Gebruik voor het gemak stickers en plak deze op de container. Doordat je met deze oplossing het eindresultaat zelf in handen hebt, kun je alle kanten op.

Hoe je de container uit het zicht krijgt, hangt af van jouw tuin en de beschikbare ruimte. Kies de oplossing die het best bij jouw tuin past en werk die container weg!

Deel tuintips: