Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Waarom schanskorven zo populair zijn

Vind jouw verkooppunt
Je hebt ze vast eerder gezien; robuuste korven van staal gevuld met gekleurde stenen. Als erfafscheiding, muur of losstaande element in de tuin. Schanskorven zijn enorm populair, en wij begrijpen wel waarom. Ze zijn erg veelzijdig in gebruik, worden gevuld met enkel natuurlijke materialen en geven je tuin direct een stoere uitstraling. Ben je benieuwd of deze opvallende verschijningen ook in jouw tuin passen? Lees dan verder!

Wat zijn schanskorven?

Natuurlijke eyecatchers die volledig te personaliseren zijn; zo kun je schanskorven wel omschrijven. Schanskorven – of ook wel steenkorven – worden gemaakt van staal. Eigenlijk zijn het hekconstructies die uit gaaspanelen bestaan. Losstaande korven, die samen een complete schutting of muur kunnen vormen. Schanskorven worden altijd gevuld met natuurlijk materiaal. Veelvoorkomend zijn kleurrijke sierstenen, maar ook hout, keien en zelfs planten kunnen als vulling worden gebruikt. Schanskorven vormen de perfecte balans tussen industriële en natuurlijke materialen, met als resultaat een bijzonder mooie uitstraling.

Perfect als erfafscheiding

Ben jij de standaard houten schutting inmiddels wel zat en zoek je erfafscheiding die niet alleen opvalt maar ook nog eens ondoordringbaar is? Schanskorven lenen zich uitstekend voor gebruik als erfafscheiding. Ze zijn ontzettend stevig, en geven je tuin direct een trendy look. Schanskorven worden standaard over steigerbuizen geplaatst en hebben dus een stevige fundering. Hiermee is de kans op omwaaien of scheefzakken van je trendy schutting nihil, in tegenstelling tot de traditionele erfafscheidingen.

Vele toepassingen

Het leuke aan schanskorven? Je kunt er zo veel mee! Je bepaalt zelf in welke opstelling je ze plaatst in je tuin. De grootte heb je helemaal zelf in de hand. Daarom ga je schanskorven niet alleen als erfafscheiding zien schitteren, maar ook als losse muren en losstaande blokken midden in de tuin. Of wat dacht je van een schanskorf mét doorkijkje om aparte ruimtes in je tuin toch met elkaar te verbinden? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Duurzaam en onderhoudsarm

Naast hun ontwerpflexibiliteit, hebben schanskorven nog een aantal fijne voordelen waar menig tuineigenaar heel blij van wordt. Ze zijn namelijk onderhoudsarm. Waar haag gesnoeid moet worden en hout geschilderd, is af en toe een kleine schoonmaakbeurt al voldoende om de uitstraling van jouw schanskorven pico bello te houden. Je hebt er bijna geen omkijken naar; zeker wanneer je kiest voor steen als vul­materiaal. Steen wordt niet voor niets veel gekozen. Er zijn talloze soorten stenen die je als vulling voor de schanskorf kunt gebruiken. In ons assortiment hebben wij een indrukwekkende selectie aan sierstenen!

Stijlvol en praktisch

Niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. De milieu­vriendelijke schanskorven zijn namelijk ook geluiddempend, zodat jij minder last hebt van geluiden van buitenaf en vice versa. Hun robuuste karakter zorgt ook voor voldoende wering tegen storm en wind, en biedt maximale privacy. Ze zijn ondoordringbaar, en sluiten daarmee je tuin volledig af voor de ogen van iedereen van buitenaf. Privé sfeertuin anyone? ;)

Ontdek de veelzijdigheid van schanskorven

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over schanskorven? Onze terras & trends dealers en verwerkers vertellen je er graag meer over!

Deel tuintips: