Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Werk je tuin tot in de puntjes af met kantopsluiting

Vind jouw verkooppunt
Bij het aanleggen van je tuin, denk je na over verschillende opties. Het soort bestrating, de planten en waar het terras komt. Misschien wil je wel een gedeelte bekleden met gras; om hier heerlijk te kunnen zonnen of zodat je kinderen fijn kunnen spelen. Wanneer je te maken hebt met hoogteverschillen, kies je er wellicht voor om traptreden aan te leggen. Niet alleen functioneel, maar ook een eyecatcher in de tuin.Wat hebben deze onderdelen met elkaar gemeen? Ze hebben het juiste onderhoud nodig en moeten op de juiste manier worden aangelegd. Werk je je tuin tot in de puntjes af? Denk dan zeker na over kantopsluitingen. Deze multifunctionele grensaanduidingen zijn niet alleen stijlvol, maar ook erg praktisch!

Wat is kantopsluiting precies?

Je herkent het misschien wel: je hebt vorig jaar een prachtig grasveldje aangelegd in de tuin. Je hebt heel bewust voor de afmetingen gekozen, omdat het gras netjes en strak langs de bestrating liep. Een lust voor jouw perfectionistische oog. Maar, voordat je het zelf doorhebt, groeit het gras alle kanten op. Het loopt door in de bestrating en het is lang niet zo perfect als in het begin. Het is weer tijd om het gras af te steken..

Dit probleem kun je makkelijk voorkomen door kantopsluitingen te gebruiken. Kantopsluiting is eigenlijk een afscheiding, die zich er goed voor leent om bijvoorbeeld het gras voor eens en voor altijd te scheiden van de bestrating.

Niet alleen voor het gazon!

Kantopsluitingen zijn multifunctioneel en zijn te verkrijgen in diverse uitvoeringen. Je gebruikt deze niet alleen om het gazon van de bestrating te scheiden, maar bijvoorbeeld ook voor traptreden en voor je bestrating. Wat zijn dan de meest handige toepassingen? Wij gaan een aantal vormen voor je uitlichten.

Kantopsluiting voor bestrating

De gedachte om je tuinbestrating op te sluiten gaat misschien niet zo snel door je hoofd. Wij kunnen je echter vertellen dat dit zeker de moeite waard is! Want, wat gebeurt er als je bestrating niet goed opsluit? Juist: de tegels worden langzaam weggedrukt. Je loopt dagelijks over het terras en zonder begrenzing kunnen de tegels makkelijk opschuiven. Voorkomen is beter dan genezen.

Betonbielzen lenen zich erg goed voor het opsluiten van tuinbestrating. Ze zijn multifunctioneel én milieu­vriendelijk. Bovendien: beton zal niet gaan rotten. Een ideale oplossing voor een onderhoudsarm terras!

Ook voor het begrenzen van bloembakken

Om je tuin meer vorm te geven, vind je het wellicht leuk om op diverse plaatsen bloemen en struiken te planten. Als je gaat voor een strak design, is het belangrijk om deze plekken goed op te sluiten. Dit zorgt niet alleen voor een nette verdeling, maar óók voor voldoende ruimte.

Traditionele palissaden worden veel gebruikt om planten te begrenzen. Je vormt er eenvoudig bloembakken mee. Ook kun je spelen met de vorm; palissaden zijn bij ons zowel rechthoekig als rond te verkrijgen.

Traptreden als oplossing bij hoogteverschillen

Staat jouw veranda hoger dan de rest van de tuin? Dan kun je overwegen om hier traptreden aan te leggen. Dit voorkomt het wegspoelen van grond en het loopt uiteraard gemakkelijker.

Afhankelijk van de breedte van de trap, kun je kiezen uit verschillende soorten traptreden. Ga bijvoorbeeld voor Oud Hollands of maak een scheiding van natuursteen. Sluit de traptreden goed af met onze blokken, en je gaat er jarenlang plezier van hebben!

Maximale ontwerpvrijheid: Cortenstaal

Onze cortenstaal kantopsluiting verdient een eigen plekje in deze blog. Het is de definitie van multifunctionaliteit. Echt uniek aan deze kantopsluiting is dat cortenstaal uit zichzelf corrosievast wordt. Waar normaal staal bewerkt wordt ter bescherming ervan, bezit cortenstaal deze unieke eigenschap zelf. Hierdoor is deze volledig recyclebaar.

Ook hoef je niet bang te zijn dat cortenstaal buiten beschadigd zal raken. Stel deze kantopsluiting juist zo veel mogelijk bloot aan het wisselende weer. Cortenstaal heeft namelijk nóg een bijzondere eigenschap: aan de buitenkant vormt zich een luchtdichte laag roest. Deze laag beschermt het onderliggende staal en zorgt bovendien voor een prachtige, nostalgische kleur.

Voor bloemperken en gazon: deze kantopsluiting is erg geschikt voor het vormgeven van bloemperken en het begrenzen van het gazon. Cortenstaal is flexibel, wat écht maximale vrijheid biedt.

Voor traptreden: eerder gaven wij al aan dat cortenstaal de definitie van multifunctionaliteit is. Dit bewijst zich in de vele toepassingen ervan; je kunt cortenstaal heel goed gebruiken voor traptreden.

Voor bestrating: onze Mevosteel serie is buitengewoon geschikt als bestratingsrand. Het is bijzonder buigzaam en hiermee makkelijk bewerkbaar. Mevosteel wordt altijd geleverd met losse verankeringspennen. Zo weet je zeker dat jouw bestrating jarenlang goed blijft liggen.

Duurzaam én flexibel met Ecoboard

Kantopsluiting waar je geen omkijken naar hebt; klinkt dat als iets voor jou? In ons assortiment hebben wij nog een prachtig exemplaar: Ecoboard. Deze merkwaardige kantopsluiting is geheel gemaakt van gerecycled kunststof. Hiermee een van de meest milieu­vriendelijke materialen die je in huis haalt. Ecoboard is erg flexibel, en biedt ontwerptechnisch veel mogelijkheden. Ook is deze kantopsluiting geschikt voor elke tuinsoort!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil jij jouw tuin ook tot in de puntjes afwerken? Bezoek dan een terras & trends dealer bij jou in de buurt!

Deel tuintips: