Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Zo creëer je een kinderhoek in je tuin

Vind jouw verkooppunt
De tuin is niet alleen een fijn toevluchtsoord voor volwassenen. Het is de ideale speelplek voor kinderen! Veilig, dichtbij huis en zo uitdagend als je zelf wil. Natuurlijk wil je dat je kinderen hun eigen plekje hebben in de tuin, waar je ze zonder zorgen kunt laten spelen. Om het constante geschuif te voorkomen en je voeten te beschermen van ontsnapte legoblokjes, is een kinderhoek de perfecte oplossing. Een speelhoek die speciaal voor de kids is ingericht. Hoe je zo’n kinderhoek inricht vertellen wij je in deze blog.

Kies een tactische plek

Direct naast de barbecue is dus misschien niet zo’n goed idee. Kies daarom een plekje uit in je tuin waar de kinderen zorgeloos kunnen spelen. Heb je jonge kinderen? Dan vind je het misschien prettig als de kinderhoek vlakbij het terras is. Zo heb je altijd toezicht. Zijn de kinderen al wat ouder? Dan ben je ook wat vrijer in die keuze.

Houd rekening met de ruimte die jij beschikbaar hebt, de zon en schaduw en de leeftijd van de kinderen. Heb je de plek bepaald? Dan is het nu tijd om het speelparadijs in te richten! En om je te inspireren hebben wij hieronder de leukste ideeën gebundeld. Fantastische ideeën voor jong én oud. Zelfs voor de allerkleinsten.

Speciaal voor de allerkleinsten

Wanneer je kinderen nog klein zijn, is het niet meer dan logisch dat je een extra veilige speelplek wil creëren. Daarom hebben wij een aantal speelse én veilige opties opgesomd voor een veilige speelhoek voor de allerkleinsten:

- Gras als ondergrond: grindstenen of harde tegels zijn niet de beste optie als je op zoek bent naar een wat zachtere ondergrond. Leg daarom gras aan. Dit geeft ook mogelijkheden om in het zomerse weer met een picknickkleedje gezellig buiten te eten.
- Plaats een hek: als je de speelhoek extra veilig wil maken, is een laag hekje een mooie optie. Zo wordt de kinderhoek écht een speciale ruimte voor de kinderen, en bovenal veilig. Je kunt gerust even naar binnen lopen om je ovenschotel te checken, zonder bang te zijn dat je kleintje ergens naartoe kruipt.
- Kies voor een zandbak: eindeloos speelplezier gegarandeerd! Zo kan jouw kleintje graven en bouwen. Maak de zandlaag niet dieper dan 50 cm. Dit is een veilige hoogte, waarbij de kans op ongelukjes nihil is.

Perfect voor de kleuters en schoolkinderen

Als je kinderen wat ouder zijn, mag de kinderhoek ook wat uitdagender zijn. Een hek is niet meer nodig, en op deze leeftijd komen vaak vriendjes op bezoek. Perfect voor deze leeftijdscategorie zijn speeltoestellen waarbij je samen kunt spelen.

- Een schommel: want wie houdt er nou niet van schommelen? Je kunt kiezen voor een click & play schommel, maar je kunt ook gebruik maken van je tuin. Heb je een grote boom in de tuin met stevige takken? Dan kun je hier ook een schommel aan vastmaken. Ideaal om samen te spelen en de uitdaging op te zoeken.
- Speelhuisje met zitgedeelte: hier kunnen de kids zich lekker terugtrekken en hun fantasie in de vrije loop laten. Is het huisje een kasteel, auto óf vliegend tapijt? Zorg ervoor dat de kinderen hier lekker kunnen zitten, zodat ze buiten samen hun lunch kunnen eten!
- Een klimrek met touw: op zoek naar wat extra uitdaging? Kijk dan eens naar een klimconstructie. Klimrekken zijn in de speeltuin ontzettend geliefd, en dat is niet voor niks. Het klimrek kun je ook combineren met de schommel, door te kiezen voor een complete installatie.

Extra leuk voor pubers en volwassenen

Absoluut: pubers houden ook van lekker lui op de schommel zitten. Maar hoe leuk is het als zij hun eigen grown-up plekje hebben in de tuin? Hieronder vind je een aantal te gekke ideeën, en wij waarschuwen alvast: ook leuk voor de papa’s en mama’s ;)

- Een boomhut: perfect om zich terug te trekken of om ongestoord buiten huiswerk te maken. Een boomhut kan zo groot en imposant worden als je zelf wil; afhankelijk van de ruimte die jij beschikbaar hebt. Ook hier geldt: heb je een grote boom in de tuin? Zet de boomhut dan hier tegenaan óf integreer deze. Dat geeft extra veel sfeer en ziet er net zo leuk uit als in films!
- Loungehoek: heeft je zoon of dochter regelmatig vrienden over de vloer? Dan is een eigen loungehoek een slim idee. De kinderhoek wordt dan een loungehoek, waar je lekker kunt luieren. Zorg voor een chille bank, hang lichtjes op, en zet een tafel in het midden. Ga je voor de ultieme lounge-ervaring? Dan kun je ook denken aan een minibar, koelkastje en vuurkorf!

Heb jij in jouw tuin de ultieme speelhoek? Inspireer ons! Stuur dan je foto in via info@terrasentrends.nl of tag ons op Instagram via @terrasentrends!

Deel tuintips: