Mijn favorieten

Ruim 60 verkoopadresssen Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Onmisbaar én onweerstaanbaar: een overkapping

Vind jouw verkooppunt
Beschut in de achtertuin zitten. Wie wil dat nou niet? Wij begrijpen best waarom zoveel mensen voor een overkapping kiezen. Een overkapping is ontzettend veelzijdig, multifunctioneel én brengt heel wat voordelen met zich mee. Twijfel je nog of je een overkapping in je tuin wil? Lees dan onze top 9 redenen waarom een overkapping in iedere tuin thuishoort.

#1: je zit altijd beschut

De meest voor de hand liggende reden: met een overkapping zit je altijd beschut in de tuin. Zo kom je makkelijk onder de felle zon vandaan op een warme dag en kun je zelfs op een regenachtige avond droog een luchtje scheppen.

#2: je komt meer buiten

Juist doordat je met een overkapping altijd beschut kunt zitten, kom je meer buiten. Het jaarrond. Zo krijg je je dagelijkse dosis vitamine D binnen en creëer je meer rust voor jezelf. Frisse lucht is goed voor je hele lichaam, en zorgt ervoor dat je hersens weer wakker en creatief worden. Ideaal – gecombineerd met het thuiswerken!

#3: geen stress om de meubels

Wie herkent het niet: je hebt ’s middags lekker in de tuin gezeten, op je heerlijke chaise longue. Terwijl je bezig bent met koken, hoor je het gevreesde gespetter buiten. Het is aan het regenen en de stoel staat weer eens niet droog. Gedoe, stress en baalmomentjes. Met een overkapping staan je meubels altijd droog, en hoef je niet meer te stressen als het opeens begint te regenen.

#4: geen vergunning nodig

Voor een overkapping heb je haast nooit een vergunning nodig. Sommige gemeentes hebben hier wel richtlijnen voor, bijvoorbeeld dat je maximaal 30m2 aan bijgebouwen in je tuin moet hebben voordat de overkapping er staat. Voor de zekerheid kun je controleren hoe dit in jouw gemeente geregeld is. Feit blijft: over een overkapping ben je zelf de baas!

#5: extra bergruimte

Met een overkapping creëer je een complete buitenkamer. En vaak blijft er zelfs ruimte over. Ruimte die je goed kunt gebruiken voor het opbergen van diverse spullen. Bijvoorbeeld de tuinspeeltjes van de kinderen, kussens en andere spullen die je graag droog wil houden. Je zou zelfs een hoekje kunnen maken om je gereedschap op te slaan. Koop hier een kleine kast voor, zet er wat plantjes bovenop, en je gereedschap is stijlvol én veilig weggewerkt!

#6: warme nazomeravonden

Op een koele zomeravond zit jij nog steeds buiten te genieten van je overkapping. Deze houdt namelijk warmte vast, waardoor jij ongestoord met het gezelschap buiten kunt blijven natafelen. Tip: zet een kachel onder je overkapping. De warmte blijft goed behouden, waardoor je ook in de winteravonden buiten sterren kunt kijken.

#7: een ultieme tuinbeleving

Niet alleen multifunctioneel, maar ook nog eens ontzettend gezellig. Een overkapping voegt een extra dimensie toe aan de sfeer van jouw tuin. Je krijgt direct een knus gevoel door het verlaagde dakje en je hebt de volledige vrijheid qua decoratie. Gebruik bijvoorbeeld klimop planten om je overkapping een aardse look te geven, en hang een mooi schilderij op. Vergeet niet om te spelen met licht. Een lichtsnoer met kleine lampjes op het dak maakt jouw avonden extra gezellig.

#8: uit te breiden met verschillende elementen

Een overkapping kan al uit een vier palen en een dak bestaan. Maar de mogelijkheden voor uitbreiding zijn eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zonwerend dak, dat je alleen naar beneden schuift wanneer de zon te fel wordt? Of glazen wanden die van jouw overkapping een echte woonkamer maken. De keuze is reuze. En nog mooier: volledig naar wens te personaliseren.

#9: meerwaarde voor je woning

Last but not least: wist je dat een overkapping waarde toevoegt aan je woning? Ja, echt! Met een overkapping creëer je een buitenkamer, waardoor je huis opeens wat extra vierkante meters rijker is. De woning is daadwerkelijk meer waard. Een overkapping is dus niet alleen een investering voor nu, maar ook voor de toekomst.

Deel tuintips: