Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Sierbestrating

Vind jouw verkooppunt

Het uitkiezen van sierbestrating is vaak een lastige keuze. Gaan we voor beton klinkers of gebakken klinkers, welke kleur past het best bij onze tuin of terras, welk formaat sluit het beste aan bij ons huis en moeten wij kiezen voor een getrommelde of ongetrommelde steen? De antwoorden op deze vragen worden je allemaal duidelijk na het bekijken van onze sierbestratingsproducten.

De betonklinkers en de gebakken klinkers hebben allebei zijn voor- en nadelen. Beide klinkersoorten verschillen dan ook veel van elkaar. De verschillen worden hieronder nader toegelicht.

Productie­materiaal
De betonklinker is uiteraard gemaakt van beton. De gebakken klinker daarentegen heeft klei als productiebasis.

Verzorging
Algen en mos maken vrijwel geen schijn van kans op de gebakken klinkers. Betonklinkers hebben hier doorgaans wat meer moeite mee.

Duurzaamheid
Zowel de betonklinkers als de gebakken klinkers gaan zeer lang mee. In combinatie met de onderhouds­vriendelijke laag ontstaat er een krachtige klinker.

Kleurechtheid
Gebakken klinkers blijven ongeacht de weersomstandigheden altijd kleurvast. Dankzij de natuursteen mineralen in de betonklinker heeft ook deze klinker een kleurechte laag.

Een andere onmisbare eigenschap van zowel de beton- als de gebakken klinkers is de multifunctionaliteit. Beide klinkersoorten hebben veel toepasmogelijkheden. Naast je terras en tuin zijn de klinkers dankzij de zwaar belastbare laag ook uiterst geschikt als oprit.

Neem contact met met een vakspecialist uit jouw regio voor meer informatie.