Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Tuintegels

Vind jouw verkooppunt

Tuintegels zijn hét verlengstuk van je woonkamer. Onze betontegels, natuursteentegels en keramische tuintegels zijn van topkwaliteit en staan garant voor terras met een sfeervol karakter. Beleving en comfort zijn belangrijke pijlers voor het uitkiezen van een tegel. Laat je inspireren in onze prachtige showtuinen!

Ben je liefhebber van een rustgevende tuin met een authentieke stijl of ben je juist meer op zoek naar een tuin met een modern karakter en veel diversiteit. Terras & Trends heeft het allemaal in huis.

Keramische tegel straalt klasse uit

De keramische tegel is een trend in de huidige tuinarchitectuur. De tegel komt heel mooi tot zijn recht in zowel moderne als authentieke tuinen en is krasbestendig. Niet onbelangrijk, zeker niet als je kinderen hebt. De keramische tegel is elegant, straalt klasse uit en is kleurvast. Daardoor blijft de tegel een leven lang mooi. Groene aanslag, zout of schimmel krijgen nauwelijks vat.

De schitterende designs, verkrijgbaar in vele veelal warme tinten, geven iedere tuin een geheel eigen look. Steeds meer mensen kiezen voor een tuintegel met een patroon. De absolute trend van de laatste jaren zijn de grote indrukwekkende keramiektegels.

Stijl en eenvoud gecombineerd

Stijlvol Italiaans keramiek verweven met de eenvoud en betaalbaarheid van beton, is een lust voor het oog. Het voordeel van keramiek op beton is dat het eenvoudig te verwerken is in een zandbed. Niet voor niets is de mooie GeoCeramica tegel een van de populairste tuintegels in onze collectie. Niet in de laatste plaats omdat de tegel dankzij de betonnen ondergrond geheel vorstbestendig is. Bovendien bevat de tegel een speciale antislip-laag en is kleurvast.

De gecoate betontegel heeft in tegenstelling tot de keramische tegel een meer degelijke, maar wel hedendaagse, uitstraling en heeft in veel gevallen dankzij het zogenaamde wooncomfort een zachte ondergrond. Intensief onderhoud behoort ook bij deze tegels tot het verleden. Dankzij de kleurechte deklaag blijft de tuin lange tijd een echte blikvanger.

Andere voorbeelden van betontegels zijn de oudhollandse tegel of de mooie MBI Geostenen.

Geen enkele natuursteen hetzelfde

Evenals de betontegel garandeert deze tegel een onderhouds­vriendelijke tuin, alhoewel de keramische tegel hierin toch echt de boventoon voert. De natuursteentegel is stevig en duurzaam en heeft een moderne uitstraling. De structuur van de tegel is heel divers, van strak en glad tot meer robuust dankzij het lichte reliëf.

De natuursteen is vernoemd naar zijn oorsprong. De steen komt namelijk rechtstreeks uit de natuur. De tegels worden gezaagd uit leisteen-, graniet- of blauwe hardsteen blokken. Daardoor is geen enkele tegel hetzelfde en dat maakt de natuursteen uniek.

De natuursteentegel is heel mooi te combineren met siergrind. Steeds vaker wordt gekozen voor extra kwaliteit en dan is de natuursteen een van de beste keuzes. Het kleurbehoud en de soliditeit zijn hierbij veelal bepalend.

Grote tuintegels geven ruimtelijk gevoel

Grote terrastegels zijn op dit moment erg populair. Ze geven je tuin een ruimtelijke en exclusieve uitstraling, kleine tuinen lijken er groter door en grote tuinen stralen luxe uit. Hoe groter de tegel die je plaatst, hoe groter de tuin lijkt. Door de tegels diagonaal te leggen, wordt dit beeld nog eens extra versterkt.

Het onkruid blijft beperkt bij een grote terrastegel, omdat er veel minder naden en voegen zijn waar het kan groeien. Ben je op zoek naar rust en ruimte in je tuin, dan adviseren we je zeker ons assortiment in grote terrastegels te komen bekijken.

Wat ook steeds meer trend wordt is het spelen met verschillende materialen. Door bijvoorbeeld gebakken klinkers rondom de keramische tuintegel te leggen, krijg je een heel bijzonder effect.

De klinkertjes zijn een oer-Hollands natuurproduct en steken heel mooi af bij de tuintegel. Gebakken klinkers stralen elegantie uit en zorgen voor een natuurlijke sfeer. Dankzij het handzame formaat heb je bovendien de mogelijkheid om creatief en uniek te zijn in de vorm en het patroon.

Wij kunnen iedere tuinuitdaging aan!

Hoe? Dankzij ons grote assortiment, onze ervaring, onze expertise, maar ook omdat we met de grootste zorg aan al jouw wensen tegemoet willen komen.

Wij leveren tuintegels van hoog aangeschreven merken, zoals MBI, Redsun en VT Wonen. En daar blijft het niet bij, want ook de unieke Terras & Trends collectie, die vooral bekend staat om zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding, maakt onderdeel uit van ons brede assortiment.

Wij adviseren je graag over onze mogelijkheden. Kom gerust langs op een van onze vestigingen en laat je verrassen.

Tips voor onderhoud

Omtrent het onderhouden van de tuintegels hebben wij nog de volgende tips:

  • Als gevolg van verschillende weersomstandigheden kan er bij betontegels kalkontbloei, een witte kalklaag, ontstaan. Dit is gemakkelijk op te lossen door middel van schoonmaakazijn en lauw water.
  • De tuintegels zijn onderhouds­vriendelijk, mits je de tegels schoonhoudt. Daarmee kom je dat vlekken in de tegels trekken. De keramische tuintegels zijn hierbij de beste keuze.
  • Mossen en algen groeien graag op relatief donkere en vochtige plekken. Niet zo gek dus dat die aanslag opduikt in de donkere en natte dagen van de herfst en de winter. Wie voor een goede afwatering zorgt in zijn tuin, voorkomt een grote hoeveelheid groene aanslag in de tuin. Doordat er geen water blijft liggen, krijgen mos en alg geen kans om te groeien. Goed snoeien zorgt ervoor, dat het zonlicht de tegels sneller droogt. Hiermee heb je al flink wat voorzorgsmaatregelen genomen.
  • Wij raden het gebruik van hogedrukreinigers af. Als gevolg van de kracht van het water worden de cementdeeltjes tussen de kleurmineralen weggevaagd. De tegels worden snel poreus en ruw, waardoor de aanslag meer kans krijgt om te groeien en sneller terugkomt. Ook kunnen de tegels beschadigen.
  • Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zoals natuurazijn zijn ook mogelijke oplossingen, maar zijn vooral goed voor het onkruid en niet zozeer voor de algen.
  • Terras & Trends adviseert een groene aanslagreiniger te gebruiken. Kies een periode uit met goede weersvoorspellingen en flinke zon. Gebruik bij veel aanslag een hoge dosering, maar pas op voor de beplanting. Wees ook voorzichtig als je een vijver hebt met levende organismen.
  • Daarnaast is het raadzaam om je te laten adviseren. Terras & Trends heeft tuintegels in het assortiment, die nauwelijks groene aanslag opnemen, zoals de keramische tuintegel.