Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Betontegels

Vind jouw verkooppunt

Waar vroeger de aloude grindtegel het beeld bepaalde van legio tuinen, daar heeft de betontegel de afgelopen decennia aan populariteit gewonnen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de strakke Oudhollandse tegel, de gecoate betontegel of de mediterrane stijl van de MBI Geostenen.

Heb je weinig tijd en al helemaal geen groene vingers? Dan zijn onze betontegels het begin van jouw nieuwe tuin.

Ben je op zoek naar een authentieke of juist een hele robuuste stijl? Kijk dan eens bij de [naam betontegel} of de [naam betontegel]. Wil je sfeer creëren en is comfort en een moderne uitstraling juist datgene waarnaar je op zoek bent? Dan raden we je de populaire [naam betontegel] aan.

Een echte klassieker

De betontegel is een echte klassieker. Strak, simpel, tijdloos en functioneel. Elke betontegel heeft zijn eigen structuur, karakter en daarmee zijn eigen uitstraling. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en uitvoeringen. Daarnaast is beton gemakkelijk te combineren met andere elementen uit de tuin, zoals bielzen of andere soorten beton.

Beton is stevig, duurzaam en multifunctioneel materiaal, is slijtvast en heeft daardoor een hoge draagkracht. Het voordeel is ook dat het materiaal vorstvrij is. Beton bestaat namelijk uit verschillende gesteenten en die gesteenten zijn vorstbestendig, waardoor bevroren water geen schade kan aanrichten aan de tegels.

Doordat het beton op stabilisé wordt geplaatst (10 centimeter zand vermengd met cement), is het zeer waterdoorlatend, waardoor bevroren water geen schade kan aanrichten aan de tegels. Daardoor is er ook nauwelijks slipgevaar.

De verschillen op een rij

Er zijn de nodige verschillen tussen de onbehandelde betontegel, de geïmpregneerde tegel, de tegel met een toplaag en de gecoate tegel. We hebben allerlei soorten in ons assortiment.

De onbehandelde en onbewerkte betontegel vraagt om relatief veel onderhoud, doordat ze snel vuil en vocht opnemen. Omdat de tegel te vermalen is tot grondstof is het goed recyclebaar. De tegel is voornamelijk geschikt voor functioneel gebruik.

Als de betontegel wordt voorzien van een toplaag of deklaag, dan is het niet alleen veel beter bestand tegen vuil en vocht, maar krijgt het meteen ook een veel modernere uitstraling. De grove onderlaag zorgt dan voor de stevigheid. Dankzij de natuurlijke mineralen in de matte toplaag blijft de tegel langer mooi.

Een geïmpregneerde tegel is dankzij de beschermlaag aan de bovenkant eveneens veel beter vuil- en vochtafstotend. Ook deze tegel is gemakkelijker schoon te houden dan de onbehandelde betontegel.

Footcomfort met gecoate betontegel

Kies je voor een gecoate betontegel, dan is de tegel dankzij de licht glanzende toplaag en vergeleken met de andere betontegels het beste bestand tegen vlekken. Bovendien biedt deze tegel door de fijne korrellaag zogeheten footcomfort, wat prettig is voor kinderen die blootvoets spelen op het terras. De gecoate betontegel is een goede keuze als je budget beperkt is en je een goede prijs-kwaliteitverhouding belangrijk vindt. Keramische tegels en natuursteen bijvoorbeeld zijn van veel hoogwaardigere kwaliteit, maar liggen qua prijs ook een stuk hoger.

Overweeg je betontegels te leggen op je terras, houd er dan rekening mee dat er kalkuitbloei kan ontstaan. Kalkuitbloei is een witte uitslag op cementgebonden materialen en wordt veroorzaakt door langdurig vochtige weersomstandigheden. Doordat cement en water met elkaar in aanraking komen, ontstaat er als gevolg van een chemische reactie vrije kalk op het oppervlak van de tegel. Dit verdwijnt na verloop van tijd weer. Je kunt het ook zelf verwijderen door middel van schoonmaakazijn of lauw water. Beter nog werkt de kalkuitbloeiverwijderaar, verkrijgbaar bij Terras & Trends of bij een van onze dealers.

Gecoate betontegels zijn nauwelijks vatbaar voor kalkuitbloei, maar wel krasgevoeliger. Door het belopen van de tegels worden de krassen op den duur steeds minder zichtbaar. We adviseren desondanks de terrasmeubelen te voorzien van bescherming onder de stoel- en tafelpoten.

Nostalgie met getrommelde stenen

In ons assortiment hebben we getrommelde stenen en ongetrommelde stenen. Als gevolg van het proces dat ze ondergaan, geven de getrommelde stenen een ouderwets tintje met pure nostalgie. Deze stenen worden vaak gebruikt in de klassiekere tuinontwerpen. Ongetrommelde stenen daarentegen hebben strakke randen en een moderne look.

Facetranden beschermen de tegel

Daarnaast is het raadzaam om van tevoren te bepalen of je een tegel wil met facet-rand of zonder facet-rand.

Een facetrand voorkomt kleine beschadigingen aan de randen en hoeken van een siertegel of siersteen. Als een tegel iets nazakt, kunnen de bovenste randen van de stenen ‘tegen elkaar aandraaien’, waardoor randjes kunnen beschadigen. Dankzij de facetrand is de tegel beschermd tegen deze beschadigingen.

De meeste stenen zonder facet-rand zijn wel voorzien van een afstandshouder aan de zijkanten van de steen. Doordat de stenen niet strak tegen elkaar aan liggen, maakt dit de kans op beschadigen kleiner.

Wil je dan ook nog onkruidgroei tegengaan, strooi de bestrating dan af met een onkruidvrij voegzand. Dit kost weinig en voorkomt veel onderhoud.

Ben je op zoek naar stenen voor de oprit? Dan adviseren we je om een steen met facet aan te schaffen. Een facetrand beschermt de tegel tegen veel beweging op de oprit van zware vervoersmiddelen.

Verder raden we je aan een betontegel nooit zomaar af te trillen. Informeer bij ons welk product hiervoor geschikt is.

Nog even de belangrijkste voordelen van een betontegel op een rij:
• Easy to clean
Intensief onderhoud behoort voorgoed tot de verleden tijd. Alg verwijderen doe je bovendien heel gemakkelijk met [naam schoonmaakmiddel].
• Footcomfort
Dankzij de footcomfort ontstaat er een zachte ondergrond. Ideaal voor kinderen, zeker als ze blootvoets spelen.
• Kleurecht
Je tuin is over vijf jaar nog steeds een blikvanger, dankzij de kleurechte deklaag.

Nieuwsgierig geworden? Ons assortiment betontegels is zeer uitgebreid.

De ijzersterke en kleurechte toplaag van de GEO-steen, gemaakt van kleurvaste materialen, garandeert kwaliteit en een duurzame uitstraling. De MBI Geo-lijn is uniek vanwege de zogeheten MBI Protection+ laag, een speciale beschermlaag, die de tegel nog beter beschermd tegen kleurverandering als gevolg van zon, vorst of vlekken.

De unieke ultramoderne Terras &Trends collectie staat vooral bekend om zijn aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding en is zeker de moeite waard om te bekijken.

Kom gerust eens langs voor meer informatie of een vrijblijvend advies. Of neem contact met ons op of met een van onze vakspecialisten bij jou in de buurt. We helpen je graag verder.

248 resultaten