Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Keramische tuintegels

Vind jouw verkooppunt

Met een legio aan voordelen kent de welbekende keramische tuintegel alleen maar voorstanders! Steeds meer tuinbezitters kiezen voor de keramische tuintegel. Dit vanwege de onnavolgbare kwaliteit en de duurzaamheid. De keramische tuintegel volgt de trend, die je woonkamer in de tuin doet overvloeien. Het moderne design dat je binnen hanteert kan doorgezet worden in je nieuwe tuin.

De keramische tegel is een trend in de tuinarchitectuur. De tegel is elegant, straalt klasse uit en blijft erg lang mooi.

Keramiektegels zijn gemaakt van klei en worden relatief kort gebakken op hoge temperatuur. Omdat ze in de oven worden gebakken, is de kans op breuk minimaal. Het productieproces dat de tegels hiermee ondergaan is nauwelijks schadelijk voor het milieu. De tegel is bovendien gemakkelijk te recyclen.

De voordelen zijn talrijk!

Wie voor de keramiektegel kiest, is verzekerd van een kleurvaste tegel die natuurlijke volle kleuren bevat. Er komen geen kunstmatige kleurstoffen aan te pas. De tegel neemt geen vuil en vocht op en is krasbestendig. Als je bedenkt dat de tegel ook nog eens een leven lang meegaat, mits het op de juiste manier wordt gelegd, dan is het eigenlijk heel logisch dat de tegel steeds populairder wordt. Dankzij nieuwe technieken wordt de keuze uit diverse prints steeds uitgebreider. Bovendien is de tegel heel maatvast. Kortom, de voordelen zijn talrijk.

Waar moet je op letten?

Wij hebben in ons assortiment een groot aantal verschillende keramische tuintegel, maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten? Hieronder hebben we de verschillende opties op een rij gezet. Belangrijk is ook om je van tevoren goed te oriënteren op de ondergrond waarop de tuintegels komen te liggen.

De keramische tuintegel wordt in verschillende diktes aangeboden.

De traditionele 1 cm dikke keramische tegel wordt veelal binnenshuis gebruikt. Voor buitengebruik is het alleen geschikt als de tegel wordt verlijmd op een betonnen ondergrond. Hiervoor zijn wel richtlijnen vastgesteld. Zo is deze tegel bijvoorbeeld niet voldoende sterk om op een zandbed of tegeldrager te leggen.

De 2 cm dikke keramische tegel wordt daarentegen wel gelegd op tegeldragers of op een gestabiliseerd zandbed. Zand en cement worden vermengd voor de juiste hardheid van de fundering. Het zandbed wordt vervolgens afgetrild en waterpas gemaakt. Dit vereist de nodige expertise en we adviseren dan ook om dit te laten doen door een vakspecialist. De keuze in relatie tot de andere tuintegels is uitgebreid en dat maakt dat deze tegel toch heel populair is, ondanks de intensievere voorbewerking. De 2 cm tegel moet wel ingevoegd worden, evenals de tegel met 3 cm dikte.

De 3 cm massieve keramische tuintegel kan prima gelegd worden op een normaal zandbed. Deze tegel is behalve massief, heel sterk en stabiel waardoor het heel geschikt materiaal is voor de oprit. De Ceramaxx tegel, bijvoorbeeld, is een echte aanrader voor zowel terras als oprit.

De nieuw ontwikkelde 4 cm dikke keramische tuintegel, die verlijmd is met een speciale betonnen onderlaag, kan dankzij de combinatie met beton eenvoudig gelegd worden in een normaal zandbed. De 4 cm dikke tegel is veel eenvoudiger te leggen en is kwalitatief gezien zeker zo goed als de 1 of 2 cm dikke tegel. Bovendien is deze tegel heel vorstbestendig, omdat het merendeel bestaat uit beton.

GeoCeramica biedt mooie neutrale kleuren

De fabrikant MBI heeft van deze tuintegel een prachtige lijn samengesteld, de zogeheten GeoCeramica®. De tegel heeft zijn populariteit te danken aan de mooie neutrale kleuren in combinatie met het effen design. De tegels passen bij elke tuinsoort en dienen perfect als verlengstuk van de woonkamer. Andere eigenschappen zijn de onderhouds­vriendelijke laag en het gebruik van footcomfort. Ook blijft de GeoCeramica® altijd zijn kleur behouden en is daarmee dus kleurvast.

Strak design met Terras & Trends collectie

De unieke Terras & Trends collectie staat bekend om zijn vele eigenschappen in combinatie met het strakke design. Zo zijn de Terras & Trends tegels gemakkelijk schoon te houden en dus onderhouds­vriendelijk, kleurecht en voelen ze dankzij de aanbreng van footcomfort fluweelzacht aan. Andere eigenschappen zijn de maatvastheid en het lichte gewicht.

Mirage zorgt voor schaduw en reflectie

De Mirage serie uit ons assortiment creëert een solide look met innemende schaduwen en reflecties. Hierdoor geniet je in de zomermaanden van een verbluffende tuin. Heb je binnen een laminaten vloer? Dan raden wij je aan om de Mirage Signature eens te bekijken. De Mirage Signature is een afspiegeling van de laminaten vloeren. De Mirage tegels zijn verder gemakkelijk te onderhouden, voelen zacht aan en beschikken over een kleurechte laag.

Ceramaxx sterk en stabiel

De Ceramaxx keramiek tuintegel is eveneens revolutionair dankzij haar dikte van 3 centimeter. Voorheen werden keramische tegels namelijk (met uitzondering van GeoCeramica®) alleen geleverd in een dikte van 2 centimeter.
Omdat deze (dak)terrastegels 3 cm dik zijn kunnen ze eenvoudig op een zandbed gelegd worden. Extra maatregelen of voorbereiding zijn niet nodig. Deze hoogwaardige keramische tegels zijn kleurecht, krasvast en onderhoudsarm. Bovendien hebben ze een geheel eigen uitstraling.

De Ceramaxx tegel is zo sterk dat het zelfs ongebonden op een oprit kan worden gelegd. Dankzij de nauwkeurige plaatsing van afstandshouders, kan deze tegel gemakkelijk worden bevestigd en worden beschadigingen voorkomen.

Prachtige designs in warme tinten

Dankzij de keramische tuintegels straalt je tuin als nooit tevoren! Oftewel uniek, modern design en tijdloze kwaliteit geheel volgens de laatste tuintrends. Met de keramische tuintegels kun je na een dag hard werken perfect tot rust komen in jouw moderne, authentieke, rustgevende of sfeervolle tuin. De prachtige designs zijn verkrijgbaar in warme tinten en geven elke tuin een geheel eigen look.

Nog even een paar weetjes op een rij:

Tuintegels met patroon worden steeds meer de trend, evenals grote indrukwekkende keramiektegels. Kleine tuinen lijken er groter door en geven je tuin de luxe uitstraling die het verdient.

Keramische tuintegels liggen qua prijs weliswaar hoger dan de natuursteen of de betontegel, maar hebben dan ook niet de nadelen, die deze stenen met zich mee kunnen brengen, zoals bijvoorbeeld kleurverschil en afbrokkelen (natuursteen) of kalkuitbloei, krasgevoeligheid en verkleuring (betontegel). Wel is een goede afwatering belangrijk en een minimale voegbreedte van 3 mm.

Belangrijke voordelen van keramische tegels zijn:

• Kleurecht (vol van kleur)
• Onderhoudsvrij
• Neemt geen vocht en vuil op dankzij de hardheid
• Super strak, omdat het altijd dezelfde maat heeft.
• Direct op zandbed of verlijmen op beton, beide mogelijk voor buiten gebruik

Enthousiast geworden? Neem dan contact met ons op voor verdere informatie en adviezen. We helpen je graag verder.

538 resultaten