Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Rotsen / Brokken

Vind jouw verkooppunt

Ben je op zoek naar een stoere, robuuste en toch natuurlijke uitstraling van je tuin, kijken dan eens bij ons assortiment rotsen en brokken.

Rotsen & brokken voor de stoerste tuinen!

Door rotsen en brokken te gebruiken in je tuin, accentueer je de paden in je tuin of laat je op natuurlijke wijze hoogteverschillen ontstaan. Je creëert hiermee een rustieke sfeer.
De rotsen en blokken zijn gemakkelijk te verwerken in de tuin en geven door hun specifieke vorm en kleur een geheel eigen karakter aan je tuin. Elke kei is uniek. Deze sierkeien zijn namelijk ongekunstelde brokken steen, door de natuur gevormd. De meeste zijn afkomstig uit rotswanden, anderen zijn jarenlang meegevoerd door de bedding van de rivier en legden vanaf hun oorsprong duizenden kilometers af.

Puur natuur

De rotsen en blokken zijn puur natuur en dat is te zien! Geen enkele partij is gelijk en dat is tegelijkertijd ook de charme van het product. Met natuursteen geef je je authentieke en natuurlijke tuin een hele krachtige uitstraling. De keien zijn bestendig tegen alle weersomstandigheden en bovendien vuilafstotend.
Voor deze vorm van tuindecoratie hebben wij keuze uit een zeer breed assortiment in alle mogelijk denkbare kleurvarianten en formaten.


Wil je het gebruik van de rotsen en blokken nog iets meer cachet geven, dan is een waterval of een vijver met daaromheen een rotspartij een hele mooie toevoeging aan jouw toch al robuuste tuin. De keien scheiden het water immers van de droge kant en zijn daarmee niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens heel functioneel. Overigens zijn de rotsen en brokken vaak ook terug te vinden in de grotere tuinen, waar ze fungeren als sierlijke markering rondom bomen en struiken in de tuin.

Decoratieve tuinafscheiding

Keien, rotsen of rotsblokken zijn in die zin heel veelzijdig en daarmee geschikt voor zowel sierlijk als functioneel gebruik. Steeds meer mensen gebruiken de rotsen en brokken voor een tuinafscheiding en maken een schanskorf voor hun tuin. Dit is een stalen raamwerk, gevuld met keien of rotsblokken. Behalve dat het een functionele oplossing is en een goed alternatief voor bijvoorbeeld een schutting of een heg, is het ook nog eens heel decoratief. Keien hebben een geheel eigen karakter door de eigenzinnige vorm en vele kleurnuances. In een schanskorf wordt dat extra goed zichtbaar.

Rotstuin in mediterraanse sfeer

Wil je de rotsen en brokken liever op een andere manier gebruiken en een deel van je tuin omtoveren tot rotstuin in mediterraanse sfeer? Wissel dit zodanig af, dat het lijkt alsof de rotstuin door de natuur zelf is ontstaan en de elementen met elkaar zijn vergroeid. Gebruik hiervoor de meest zonnige plek. Rotsplanten doen het namelijk goed op een schrale ondergrond met weinig regen en weinig schaduw. Het beste kun je daarom de toplaag van de ondergrond vermengen met puin of zand. Het hoger leggen van de stenen, zodat het water gemakkelijk wegstroomt, is een goed alternatief.

Meestal worden fijne kiezelstenen gebruikt om de bodem te bedekken. Gebruik hiervoor ook een steen met een mediterraanse uitstraling. Werk het geheel af met kantopsluiting. Dat voorkomt dat kiezelstenen of rotsen en blokken allen kanten oprollen en geeft bovendien de finishing touch. Ook hierin hebben we een uitgebreid aanbod.

1 resultaten