Mijn favorieten

Ruim 60 dealerpunten in NL Levering door heel Nederland Jouw tuin onder een dak

Sierstenen als halfverharding

Vind jouw verkooppunt
Veel tuinliefhebbers zoeken naar een ondergrond die warmte uitstraalt en minder koud oogt. De keus voor betontegels of stenen kan hierbij uitkomst bieden. Toch komt het regelmatig voor dat mensen geen strakke en harde paden willen aanleggen. Dat is begrijpelijk; vooral wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige oplossing die de lading dekt. Misschien wil je in de toekomst wel planten aanleggen. En als je je tuin duurzaam wilt onderhouden, is een milieu­vriendelijke optie wel zo prettig. Wij hebben een mooie oplossing: sierstenen! Niet alleen prachtig, maar ook in te zetten als halfverharding.

Sierstenen zijn veelzijdig én tuin­vriendelijk

Als je van plan bent om een pad aan te leggen van sierstenen, wil je natuurlijk geen spoorvorming. Ook is het handig als je hier makkelijk met de fiets overheen kun fietsen. Door sierstenen op de juiste manier aan te leggen, creëer je een stevig pad in een handomdraai. En dat is niet alles. Een pad van sierstenen is waterdoorlatend en daarbij onderhoudsarm. Niet alleen goed voor jou, maar ook voor jouw tuin. Een win-win!

Te gebruiken als halfverharding

De veelzijdigheid van sierstenen toont zich in het gebruik ervan. Veel soorten zijn namelijk geschikt voor halfverharding. Maar … wat is halfverharding precies? Het woord verklapt het al: de materialen zijn half verhardend. Kenmerkend voor deze materialen is dat deze de ondergrond verharden, maar een open karakter hebben, waardoor regenwater doorgelaten wordt. Bepaalde sierstenen zijn uitermate geschikt voor gebruik in halfverharding. En je kunt er veel kanten mee op. Halfverharding wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek, gezien de voordelen ervan:

- waterdoorlatend
- prijstechnisch aantrekkelijk
- creëert een natuurlijke look
- enorme keus aan soorten

In deze blog gaan wij twee bijzondere soorten sierstenen voor je uitlichten: Nobre Cál en Olivijn.

Nobre Cál

Norbe Cál is een fijnkorrelig breek­materiaal, erg geschikt als halfverharding. De Nobre Cál steen is afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente en bevat een grote hoeveelheid calciumcarbonaat. Best bijzonder, aangezien de meeste soorten halfverharding uit leem bestaan. De natuurlijke Nobre Cál steen verwerk je zonder enige toevoegingen, waardoor het eindresultaat 100% natuurlijk blijft én natuurlijk eruitziet!

Nobre Cál is uitstekend te gebruiken voor jouw oprit en tuinpaden. Deze steen is zelfs zó sterk dat deze ook wordt toegepast bij wandelpaden en fietspaden. Hoogstwaarschijnlijk heb je Norbe Cál al eens zien liggen; fietspaden worden namelijk bekleed met de rode variant! Naast rood, is Nobre Cál ook verkrijgbaar in het geel, antraciet en graugelb.

Nobre Cál halfverharding aanleggen

Het is mogelijk om halfverharding zelf aan te leggen. Wel adviseren wij om hier een professional naar te laten kijken. Zo ben je verzekerd van het beste eindresultaat en geniet je gegarandeerd van alle fijne voordelen. Wat de voordelen van Nobre Cál zijn? Deze hebben wij hieronder voor je opgesomd:

- weinig tot geen plasvorming
- onderhoudsarm
- nagenoeg geen alggroei
- ook onkruid is verleden tijd
- een natuurlijke uitstraling

Olivijn

Wil je écht milieubewust bezig zijn? Verdiep je dan eens in Olivijn split. Deze bijzondere steen haalt namelijk CO2 uit de lucht. Ja, echt! Dit is altijd al zo geweest: het is een natuurlijk proces. Olivijn komt wereldwijd voor in grote hoeveelheden en heeft een groengrijze kleur.

Grote brokken Olivijn worden meestal verder gesplit tot kleinere steentjes. Door Olivijn op deze manier te gebruiken, neemt het aanzienlijk meer CO2 op dan in zijn grotere ‘vaste’ vorm. Sterker nog: wanneer Olivijn stenen in contact komen met water en wortels, neemt het bufferend vermogen toe. Niet alleen goed voor jouw tuin, maar ook voor het milieu.


Olivijn halfverharding aanleggen

Olivijn split is erg geschikt als halfverharding en zal het leefklimaat van jouw tuin flink verbeteren. Ook bij Olivijn adviseren wij om een professional in huis te halen die gespecialiseerd is in het aanleggen van halfverharding. De milieu­vriendelijke werking van Olivijn is erg populair, wat ervoor zorgt dat steeds meer mensen voor deze sierlijke steen kiezen. Jouw voordelen? Deze hebben wij wederom hieronder opgesomd:

- zeer milieu­vriendelijk
- neemt CO2 op
- waterdoorlatend
- voorkomt alggroei
- een sierlijke uitstraling

Meer weten over halfverharding?

Lijkt halfverharding je een mooie optie? Wij kijken graag samen met jou naar een passende optie voor je tuin. Onze experts helpen je graag verder!

Deel tuintips: